Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétévente Flow fesztivál

Kétévente Flow fesztivál Kultúra

A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház szervezésében idén negyedik alkalommal kerül sor a Flow Nemzetközi Mozgásszínház Fesztiválra, azonban nem késő ősszel, amint azt eddig megszokhattuk, hanem június 27. és július 3. között – derült ki Márton Imola társulatvezető sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
Hirdetés

A Flow kétévenkénti megrendezésének ötlete az M Studio létrejöttének tizedik évfordulóján, 2015-ben született meg, és november végén meg is valósult. Éppen ezért a társulat ragaszkodott ehhez az időponthoz, azonban az elmúlt évben, a koronavírus-járvány okozta megszorítások miatt jó esetben is csak a terem 30%-os telítettsége mellett lehetett volna az előadásokat megtartani, ezért inkább elhalasztották. Így esett a választás az idei évad végére, vagyis a nyár elejére, mely időszak az esetek alacsony számát tekintve járványügyi szempontból kedvezőbb. Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy ekkor a műfaj iránt érdeklődők is szívesebben mozdulnak ki otthonról, mint télen. Nemcsak a rendezvény időpontja változott meg azonban, hanem a hossza is, amely az eredeti ötről hétre napra bővült.

Az eddigi fesztiválok az aktuális nemzetközi tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba, különlegességeibe igyekeztek betekintést nyújtani, és ez a törekvés a negyedik kiadásnál sem változik. Ugyanakkor a színvonal és a nemzetköziség szempontjából ezúttal is sikerült előbbre lépni: két előadás Belgiumból, egy Franciaországból, kettő Magyarországról és kettő Romániából érkezik.

Az idei fesztivált az M Studio saját, romeo@julia.com bemutatója nyitja június 27-én 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Koreográfusa Frenák Pál (FrenÁk), aki harmadszorra rendez a sepsiszentgyörgyi társulatánál.

Június 28-án a látható a Josef Nadj, vagyis NaGY József (FR) koreográfiájában készült OMMA, amely nyolc afrikai mozgásművész segítségével próbál visszatalálni a természetes közösségek rituális táncnyelvéhez.

Június 29-én a szlovák születésű belgiumi Anton Lachky által koreografált, a külvilágtól teljesen elzárt emberekről szóló The Others tekinthető meg.

Június 30-án a Góbi Rita által színpadra álmodott, a táncnyelvek kapcsolódási pontjait körüljáró Island (Sziget) című, kétszereplős művet láthatjuk.

Július 1-én az M Stúdiónál 2011 óta rendező magyarországi Fehér Ferenc által színre vitt Tofu P. Poter című előadásban követhetjük.

Július 2-án a bukaresti Linotip Független Koreográfiai Központ Humans|Bodies|Images címet viselő, a body shaminget (testszégyenítést) feldolgozó előadása van műsorra tűzve.

Július 3-án, a fesztivál zárónapján az emberi lét természetben hagyott nyomait Wim Vandekeybus (BG) rendezésében vizsgáló Traces hivatott a minőségi szórakozást biztosítani a mozgásszínház kedvelőinek.

Az előadások után közönségtalálkozóra kerül sor. Jegyek a sepsiszentgyörgyi Központi Jegyirodában és a www.biletmaster.ro oldalon vásárolhatók. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük