Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hét énekkar a templomban

Hét énekkar a templomban Kultúra

Szombaton a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Schola Patrona Hungarorum kórusa volt a házigazdája a kovásznai kórusok 17. találkozójának, amelynek a helyi katolikus templom adott otthont.

A találkozón a házigazdák mellett részt vett a Református férfidalárda (karnagy: Antal Ernő), a Tiszta szív diákkórus (Gyerő Katalin), a Hozsanna kamarakórus (Gyerő Katalin), a Pastorala kamarakórus (Szántó Kinga), a Szent István katolikus kórus (Kercsó Ferenc) és az idén alakult Cinke kórus Péter Artúr kovásznai plébános vezetésével. A fellépéseket követően a házigazdák a gyermekvédelmi központban szeretetvendégséggel fogadták a résztvevőket.

Kérdésünkre Kolozsi István, a gyermekvédelmi központ vezetője és az otthon kórusának karnagya elmondta: zenekedvelőként Kovásznára érkezésekor kezdte meg a kórusmunkát a gyermekvédelmi központban. Értékelendő, hogy 17 éves hagyománya van a rendezvénynek, ezek a találkozók remek alkalmat biztosítanak arra, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek egymás repertoárjába, ugyanakkor befogadó közönségnek adhatják elő darabjaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük