Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Véletlenül a még jó lábát amputálták egy betegnek egy osztrák klinikán

Véletlenül a még jó lábát amputálták egy betegnek egy osztrák klinikán Külföld

Egy idős embernek le kellett vágni az egyik lábát Ausztriában, a klinika azonban véletlenül azt amputálta, ami még jó volt, a The Guardian-re hivatkozva a Telex.

Hirdetés
Hirdetés

A freistadti klinika elnézést kért a „tragikus tévedésért”, amihez azt mondták, emberi hiba vezetett. Az idős ember sokféle betegségben szenvedett, melyek oly mértékben érintették a bal lábát, hogy azt amputálni kellett.

A klinika azt nyilatkozta, „mélyen meg vannak döbbenve”, hogy az előírások ellenére a 82 éves férfi rossz lábát vágták le. A hibát először másnap reggel észlelték a kötéscserénél.

„Meg kell találnunk, hogyan történhetett ez a hiba. Nyilvánosan is szeretnénk elnézést kérni érte” -mondta sajtótájékoztatóján a klinika igazgatója, Fritsch Norbert.

A klinika közlése szerint a hibát nem sokkal a műtét előtt követték el, amikor megjelölték az amputálásra váró lábat. A klinika vizsgálatot indított, a betegnek pszichológust ajánlottak fel, a következő műtétet pedig tervezik: a betegnek ugyanis továbbra is át kell esnie bal lábának eltávolításán.

(Telex.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások