Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint két és fél órát töltött jégbe zárva egy osztrák extrémsportoló

Több mint két és fél órát töltött jégbe zárva egy osztrák extrémsportoló Külföld

Több mint két és fél órát töltött jégbe zárva a hétvégén egy osztrák extrémsportoló, megdöntve korábbi világrekordját.

Hirdetés
Hirdetés

Josef Köberl 2 óra 30 perc 57 másodpercet állt egy jégkockákkal teli üvegkabinban szombaton az alsó-ausztriai Melkben – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Az extrémsportoló mindössze egy fürdőnadrágot viselve állt be az átlátszó kabinba, amelyet egészen a válláig feltöltöttek több mint 200 kilogrammnyi jéggel.

A hideg okozta fájdalom leküzdése érdekében a férfi pozitív érzelmekre próbált fókuszálni. „Úgy küzdök a fájdalom ellen, hogy pozitív érzéseket vizualizálok és hívok elő, amivel csillapítani tudom a rám törő fájdalmat” – mondta Köberl.

Melk főterén egy kisebb tömeg követte figyelemmel, ahogy az extrémsportoló 30 perccel megdöntötte saját, 2019-es rekordját.

Miután segítői révén kijutott a kabinból, a férfi maga húzta fel a zokniját. „Az első dolog, aminek fel kell melegednie ilyenkor, az az ember lába” – magyarázta Köberl, hozzátéve, hogy még egyszer meg akarja dönteni saját rekordját, méghozzá jövőre Los Angelesben.

Köberl csapata szerint a férfi személyes rekordja a teljes test leghosszabb ideig tartó, jéggel való érintkezésének világrekordja is egyben.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük