Felhívás!

Rengeteg maszk úszik az óceánokon

Rengeteg maszk úszik az óceánokon Külföld

A koronavírus egy nem várt mellékhatására hívta fel a figyelmet a Hulladékvadász cikke. A betegség miatt használt több tonnányi kidobott maszk lepte el az ázsiai tengerpartokat, ahonnan a hulladéknak egyenes az útja a tengerekbe, óceánokba.

Kína déli részén környezetvédők felfedezték, hogy február óta számos maszk szennyezi a hongkongi Lántau-sziget déli partján fekvő tengerpartot. Az önkéntesek által felmért területen mindösszesen 60 maszkot találtak 100 méteren belül. Az eldobott maszkok pontos forrása nem ismert. A környezetvédők annyit állapítottak meg, hogy a környező folyókon keresztül érkezik.

Gary Stokes, az Óceán Ázsia környezetvédelmi szervezet alapítója a Facebookon közzétette, hogy a kutatócsoportjával az elmúlt hónapokban szemét- és mikroplasztika kapcsán tanulmányozta a hongkongi szigetek hulladékszennyezettségét. A térségben javarészt műanyag zacskókat, műanyag palackokat találtak és az utóbbi időben egészségügyi maszkokat is, amiknek felépítése javarészt műanyag volt.

A helyi környezetvédők felszólítják a közvéleményt, hogy a használt maszkokat minden esetben a megfelelő hulladékgyűjtőbe tegyék.

(nlc.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.