Felhívás!

Németország kockázatos területnek minősítette Kovászna megyét

Németország kockázatos területnek minősítette Kovászna megyét Külföld

Felvették Kovászna megyét az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban szerdán.

A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírustesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. Október 1-jétől a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén.

A román külügyminisztérium tájékoztatása szerint Bukarest mellett a következő megyék minősülnek kockázatot jelentő régióknak: Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Krassó-Szörény, Kovászna, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui és Vâlcea.

Felkerült továbbá a listára Győr-Moson-Sopron megye is, a kockázatos területek hivatalos listáján eddig csak Budapest szerepelt Magyarországról. Szerdán egy sor régiót és várost felvettek még a listára, például Csehország csaknem teljes területét.

A kockázatos besorolásról közösen dönt a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI), a szövetségi egészségügyi minisztérium, a külügyminisztérium és a belügyi tárca. A döntést megelőző elemzés első szakaszában azt vizsgálják, hogy hol vannak olyan régiók – nagyobb közigazgatási egységek vagy egész országok -, amelyekben meghaladta az ötvenet az utóbbi hét napon regisztrált SARS-Cov-2-fertőzöttek százezer lakosra vetített száma, vagy olyan térségek, amelyekben ugyan még nincs a fertőzöttek száma a határérték felett, de egyéb körülmények a fertőzés fokozott kockázatát jelzik.

A döntést megelőző mérlegelés második szakaszában a járvány elfojtását célzó helyi erőfeszítéseket elemzik, így vizsgálják egyebek mellett a tesztelési kapacitást és az elvégzett koronavírustesztek számát. A kockázatos besorolás azzal is jár, hogy a külügyminisztérium utazási figyelmeztetést ad ki, amelyben nyomatékosan eltanácsolja a német állampolgárokat attól, hogy nem feltétlenül szükséges esetben felkeressék az adott régiót.

A listát a járvány miatt kiadott általános utazási figyelmeztetés visszavonásával egy időben, június 15-én nyitották meg. Kezdetben szerepelt rajta az európai uniós társországokon, az EU-n kívüli schengeni tagországokon – Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc – és az Egyesült Királyságon kívül a világ valamennyi országa. Időközben kiegészült számos Európán belüli térséggel, például Franciaország tíz közigazgatási régiójával és Hollandia három tartományával. Ugyanakkor vannak országok és térségek, amelyek a járványhelyzet javulása révén már nem szerepelnek a listán. Ilyen például Kuba, Srí Lanka és több romániai megye.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 16:32
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Kockázatos még : -Erdély,Moldva , Olténia ,Dobrúdzsa ,Munténia , Al-Duna , Baragán , Havaselve . Nekűnk meg tragikus és kockázatos egész Németország politikuma , akik szétcseszik egész Európát a migránsaikkal .

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 26., 6:53
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Nekünk ,de egész Európára nézve kockázatos ország a német , már évszázadok óta . Neki kőszőnhető a migránsáradat , hogy a régi Európa de főleg a magyarság ellen elkővetett bűnőkről ne is beszéljek . Hiába a német zsenialitás /régen / ha ma a német szar vezeti Európát .