Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből

Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből Külföld

Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből, aki a 14 centiméteres fogkefe lenyelésével akart véget vetni az életének.

Hirdetés
Hirdetés

A sencseni kórház közlése szerint ez volt a legbizarrabb tárgy, amelyet valaha egy páciens belső szerveiben találtak. Az 51 éves Lit június végén vették fel a kórházba, amikor hasi fájdalomra panaszkodott. A CT-vizsgálat egy tárgy jelenlétére utalt a patkóbélben.

Li elmondta az orvosoknak, hogy a fogkefét 20 éve, egy öngyilkossági kísérlete alkalmával nyelte le, amikor droghasználatból következően HIV-fertőzöttként diagnosztizálták.

A sikertelen öngyilkossági kísérlet után nem volt diszkomfortérzete. Nem foglalkozott többé a testében lévő tárggyal, ugyanis felhagyott a drogokkal, elkezdte a HIV-kezelést. Később megházasodott, két gyermeke született. A fogkefe 2014-ig nyugalomban volt a hasában, akkor azonban Li elkezdett hasi panaszoktól és epehólyag-gyulladástól szenvedni.

„A fogkefe valószínűleg sok éven át a gyomorban és a patkóbélben maradt, majd beleakadt az epevezetékbe, ami gyulladást és fájdalmakat idézett elő” – mondta Liu Csia-lin, a férfi kezelőorvosa. Liu elmondása szerint endoszkóppal távolították el a fogkefét, amelynek sörtéi már feloldódtak az emésztőrendszerben.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük