Felhívás!

Eltörli a megszokott „hölgyeim és uraim” köszönést a Lufthansa

Eltörli a megszokott „hölgyeim és uraim” köszönést a Lufthansa Külföld

Másféle köszönéssel helyettesítik a régi „hölgyeim és uraim” formátumot a Lufthansa cégcsoportjába tartozó repülőjáratokon, így az Austrian Airlines, SWISS és az Eurowings gépein is – írta meg a Travel Daily a cég egyenlő esélyekért felelős igazgatójával készült interjúra hivatkozva.

Hogy mire cserélik a „ladies and gentleman” és a „Meine Damen und Herren” köszönést, azt egyelőre még nem árulták el, de a többi légitársaság, ahol már tettek hasonló lépést, egyszerűen „mindenkit” vagy „kedves utasainkat” köszönti.

Az átállás fokozatos, és már június elseje – a Pride hónap kezdete – óta elkezdődött.

Az első hasonló változtatást az Air Canada vezette be még 2019-ben, hogy az esélyegyenlőséget hirdesse, és azonosan köszöntse az összes utast. A brit EasyJet hasonlót lépett pár hónappal később, de itt azóta újra engedik a személyzetnek, hogy a régi formában köszöntsék az utasokat, ha úgy szeretnék, miután felháborodást okozott a döntés. A Japan Airlines szintén bevezette a nemileg semleges köszöntést az angol nyelvű szövegekben, hiszen a japán nyelvben eleve semleges a köszöntés: itt egyszerűen „jó reggelt”-tel és „jó napot”-tal köszöntik az utasokat.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 15., 10:26
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Én nem értem ezt az egészet úgy a gyökerétől erre fele.. tehát az utóbbi pár évben (6-5 év) emelkedett meg ez az “igény”, hogy a saját nemedhez vonzódsz, akárcsak egy 21. századi trend lenne. Mostmár szinte elvárás vagy különlegesség ha te is a normalitáson kívül esel.. nekem semmi bajom a melegekkel, (pánszexuálisokkal meg ki tudja hány fajtája van ennek) amíg nem vonulnak fel, a szexualitás egy privát szféra nem pedig nyilvános, ezekkel a felvonulásokkal csak azt az egy dolgot érik el hogy minél többen lesznek ennek az ellenségei. Nem tudom éppen mit gondolok az egészről de eddig is és ezentúl is két nem van: a férfi nem, és a nő nem. Nem értem kedves olvasók hogy egy ilyen ember közösségért mi a fenéért veszik ki a férfi és nő nemeket? Mert sértő ezekre nézve? Most az egyszer háborodtam fel ezzel a témával kapcsolatban. Ez mi, kérem szépen? A világon csak két nem van és több nem lesz is akár vizbe szöknek, akár mind repülnek a melegek: a férfi és a nő.