Felhívás!

Egy minszki gyárban kifütyülték Lukasenkát

Egy minszki gyárban kifütyülték Lukasenkát Külföld

A Ceaușescu-pillanat?- ezzel a szöveggel osztotta meg az elnök ma reggeli beszédét Twitteren Shaun Walker, a Guardian Minszkben tartózkodó tudósítója.

Láthatóan nem méri jól fel az országban kialakult helyzetet Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, akinek távozását napok óta egyre többen követelik az augusztus elején tartott, minden valószínűség szerint elcsalt választások után.

“A Ceaușescu-pillanat?” – ezzel a szöveggel osztotta meg az elnök ma reggeli beszédét Twitteren Shaun Walker, a Guardian Minszkben tartózkodó tudósítója.

Lukasenka egy minszki gyárban tartott beszédet, ahová helikopterrel szállították, hogy elkerülje a főváros utcáin ellene tüntető tömeget.

Max Seddon, a Financial Times riportere Twitterén arról ír, hogy az elnök a munkások előtt elismerte, hogy a korábban letartóztatott tüntetőket bántalmazhatták a rendőrök, de azt mondta, hogy az őrizetben lévő emberek támadtak először. A beszámoló szerint ekkor kezdték el kifütyülni Lukasenkát.

A munkásokból álló tömeg, akikről az elnök valószínűleg azt feltételezte, hogy legelkötelezettebb hívei, megállás nélkül azt skandálták, hogy: “Mondjon le!”

Lukasenka ezután azt mondta, lehet kiabálni, majd zaklatottan elviharzott. 

(444.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.