Felhívás!

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata újabb licitet szervez a lakónegyedi parkolók bérbeadására

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata újabb licitet szervez a lakónegyedi parkolók bérbeadására Közérdekű

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata februárban újabb árverést szervez a lakónegyedi parkolók bérbeadására. 132 tavaly létesített és 25 Szemerja negyedi üresen maradt parkolóhelyre licitálhanak az érdeklődők, az árverésre február 11-ig lehet jelentkezni a lakóbizottságoknál.

A Nicolae Iorga utcában a 9-es tömbház mögött 27 parkolóhelyre, a 10 és 10E tömbházakhoz rendelt parkolókban pedig 41 helyre lehet licitálni.

A Grigore Bălan tábornok sugárút 63-as és 65-ös tömbházaihoz rendelt parkolókban 23 üres helyet, a 64-es tömbház mögött és az Esthajnal csillag utca 60-as és 62-es tömbházainál pedig 41 üres helyet árvereznek.

A Szemerja negyedben 25 üresen maradt parkolóhely van jelenleg, ezek árverésére a Rövid sétány (6-os és 10-es tömbház), a Hőközpont sétány (11-es és 12-es tömbház, A és B lépcsőház) és a Vasile Goldiş utca (13-as,15-ös,16-os tömbház A, B, C, D lépcsőház) lakói jelentkezhetnek.

Az árverésre bocsátott parkolóhelyek száma csökkenhet annak függvényében, hogy hány fogyatékkal élő személy ad le igénylést.

Azok a lakók, akik igényt tartanak a meghirdetett parkolóhelyekre, február 11-ig adhatják le a jelentkezési iratcsomókat a lakónegyedi bizottságokhoz.

A jelentkezési dossziénak a következő dokumentumokat kell tartalmazza: forgalmi engedély, kötelező technikai vizsga, személyi igazolvány másolata, kitöltött igénylési űrlap, valamint a Közpénzügyi Igazgatóságon kiállított adóügyi igazolás és egy 50 lejes díj kifizetéséről szóló bizonylat, az utóbbi is az árverésen való részvétel feltétele. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata  február 12-én fogja kihirdetni a licit időpontját.

Egy parkolóhely évi kikiáltási alapára 160 lej+ÁFA. A résztvevők 15 lejes áremeléssel licitálhatnak egészen addig, amíg egy parkolóhelyre egy igénylő marad. Az árverésen elsőbbséget élvez az a személy, akinek az állandó lakhelye az adott címre szól, azokkal szemben, akik ideiglenes lakhellyel rendelkeznek, második vagy harmadik parkolóhelyükre licitálnak vagy akik vállalati autót parkolnának az adott helyen.

Érdekesség: Sepsiszentgyörgyön lakónegyedi parkoló bérlésére legtöbbet 2018-ban fordítottak, amikor a Grigore Bălan tábornok sugárút Mikes Kelemen utca felőli egyik belső udvarán lévő parkolóhelyért évi 2600 lejt fizettek.

Az önkormányzat évente háromszor szervez árverést azokra a parkolóhelyekre, amelyek az 5 éves ciklus lejárta előtt felszabadulnak és legkevesebb három lakossági igénylés érkezik a licit megszervezésére. Az önkormányzat értesíti az érintett lakóbizottságokat, akik kötelesek a hivataltól kapott dokumentációt kifüggeszteni a tömbházakra.  

Jó tudni! Azokon a helyszíneken, ahol ebben a periódusban nem szerveznek árverést, még tart az 5 éves ciklus, amelyre az előző árverés alapján történtek a szerződéskötések. Ebben az esetben az 5 éves ciklus leteltével a lakóbizottságok értesítve lesznek egy újabb árverésről.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások