Nem éri felkészületlenül a hó Sepsiszentgyörgyöt

Nem éri felkészületlenül a hó Sepsiszentgyörgyöt Közérdekű

„Megoszlanak a szakmai vélemények arról, hogy milyen tél elé nézünk, de komolyabb mennyiségű havazás sem okozhat lényeges problémát Sepsiszentgyörgyön. Beszereztük a megfelelő mennyiségű csúszásgátlót, illetve úgy a géppark, mint a megfelelő mennyiségű humán erőforrás is a rendelkezésünkre áll, hogy a városban zökkenőmentesen megoldjuk a hótakarítását” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

Mint ismeretes a köztisztasági vállalat látja el a megyeszék hótalanítással kapcsolatos munkálatait is. A TEGA Energia utcai telephelyén már jelen pillanatban is 800 tonna csúszásgátló anyagot halmoztak fel, a homok és só mellett folyékony kalciumklorid is van az arzenálban. Az utakon összesen 9 jármű tud hókotrást végezni, ugyanakkor 9, járdák takarítására is alkalmas gépjármű is található a TEGA gépparkjában.

A homokszórók és hóekék a továbbiakban is a város központjában kezdik a takarítást, majd a forgalmasabb utak mentén jutnak el a város többi részébe.

Máthé László elmondta: „Mivel az autók egy része multifunkcionális, ezért az első lehulló hónál valamelyest nagyobb a reakciós időnk: az ekék felszereléséhez 24-48 órára van szükség, ám a továbbiakban nem lesz már ilyen helyzet. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy nagyvárosok, sőt egyes székelyföldi települések is problémákba ütköztek, amikor nagyobb mennyiségű hó hullott. Sepsiszentgyörgy forgalma nem fog megbénulni, a legrosszabb előrevetítéseink szerint is csak pár óráig adódhatnak gondok. A lakóság az elmúlt évek során megértést tanúsított az átállási időszak alatt, amit ismételten köszönünk.”

A TEGA igazgatója leszögezte, hogy a téli hótalanítást gyakran nehezíti meg az, hogy többen az útra hányják a járdán felgyűlt havat. Ezzel kapcsolatosan Máthé László rámutatott: „Nyilván nem várhatjuk el senkitől, hogy varázsoljon s úgy tűntesse el a havat, azonban azt hiszem, hogy mindenki érti, hogy miért gond az útra kerülő hó, különösen a meredek utcák esetében, de nem csak. Ebben a helyzetben arra kérünk mindenkit, hogy lehetősége szerint próbálja olyan helyre lapátolni a havat, hogy a közlekedést se veszélyeztesse és neki is megfeleljen. Kis odafigyelést igényel mindez, de nagy segítség a forgalom bármelyik résztvevője számára.”

TEGA Rt.

Sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.