Felhívás!

Kizárás a rendből

A Történelmi Vitézi Rend (TVR) 2019. évi, Kézdivásárhelyen tartott vitézavatása után kialakult zavaros rendi állapota és a pénzügyi elszámolási viták okán, melynek előidézője Beke Ernő VRNT (a Vitézi Rend Nemzetvédelmi Tagozata tagja) volt, aki a TVR-kódex XXII. fejezete 36/8/f/i pontjai szerint vétett – ezért az előbbiekben megnevezett személy hadnagyi és kézdiszéki kincstárnoki megbízatása 2019. október 1-jével megszűnt.

Beke Ernő VRNT azonban többszöri felszólítás ellenére sem hagyott fel bomlasztó tevékenységével, zavarva ezzel a törzsszék közös munkáját, ezért v. Lázár Elemér helyettes főkapitány, Erdély országos törzskapitánya a Rendi Kódex 42. par. 2/b bekezdése alapján (Törlés a Vitézi Rendből, fegyelmi eljárás nélkül azt, aki figyelmeztetés ellenére következetesen és tartósan vitézhez méltatlan magatartást tanúsít) kezdeményezi, Beke Ernővel szembeni fegyelmi intézkedést. Majd a Vitézi Szék 2020. január 17-i határozatával kapott döntési jogkörrel felhatalmazva, a Rendi Kódex 42. par. 2/b bekezdésében foglaltak alapján megállapított vétség folytatólagos elkövetéséért fegyelmi eljárás lefolytatása nélkül törölte a Történelmi Vitézi Rend állományából.

A döntés ellen az érintett fellebbezett. Elemezve Beke Ernő VRNT 2020. jan. 29-én előterjesztett fellebbezési kérését, a TVR Vitézi Széke döntése alapján, fegyelmi eljárás lefolytatása nélkül 2020. jan. 31-tól végérvényesen törölte őt a TVR erdélyi állományából a Rendi Kódex 42. par. 2/b bekezdésben foglaltak alapján.

Ennek oka: figyelmeztetés ellenére, következetesen és tartósan vitézhez méltatlan magatartás tanúsítása.

A határozat értelmében Beke Ernő VRNT TVR-tagsága megszűnt. A határozat jogerőre emelkedésének napjától rendi okmányai érvényüket veszítették, a cím használata és vitézi jelvényei viselésének jogalapja megszűnt.

A Történelmi Vitézi Lovagrend Erdélyi Törzse

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 14., 8:13
  ÉRTÉKELÉS: 11

  “A gittegylet közgyűlése egyhangúlag ….tiltakozásunk dacára és erőszakkal lefoglalta az egyleti vagyont (24 kr.),…az egyleti elnök, Kolnay Pál ezennel megrovást kap a tagoktól, mert az egyleti gittet ki hagyta száradni.” Ismerős?

 • User
  Dátum: 2020. február 14., 12:19
  ÉRTÉKELÉS: 5

  “A Vitézi Szék a Vitézi Rend legfelső szerve. A Vitézi Szék teljes ülését évenként legalább egyszer a Rend főkapitánya hívja össze. A Vitézi Szék a teljes ülésen hozza meg a Vitézi Rendre, a rendi tisztségekre vonatkozó határozatait, valamint a Rendi kódex egyes szakaszaiban külön meghatározott egyéb döntéseit, rendelkezéseit. Dönt a kinevezések, kitüntetések, felmentések, felvételek, az esetleges kizárások és a fegyelmi büntetések ügyében. A Vitézi Szék elnöke: a Vitézi Rend főkapitánya.” http://www.vitezirend.co.hu/tisztsegviselok.htm?fbclid=IwAR0YXYxJ6M63H4d4IHNxAgUSCg-xnKRtvMtSg4j8V5VzxtaO2xmRAn65ZrA
  Lázár úr Főkapitány lett??? “Bíró és hóhér egy személyben”? Októberben megszüntetik a megbízását és január végére okot is találnak… vitéz nagybányai Horthy Miklós altengernagy, Magyarország kormányzója forog a sírjában!

 • User
  Dátum: 2020. február 15., 21:45
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez így valóban egy gittegylet ! Lovagrend ?!… na neröhögtess !
  Sokáig úgy tünt, hogy mintha feltörték vólna v. Lázár elemér közösségi oldalát .
  De nem,… maga a fő lovag nyilatkozik, replikál, dönt, vádol, és itél !
  És a fővitéz oly nagy aroganciával, gőggel, átitatva teszi, hogy az általa kiteregetett szabájzatból stófákat lehetne a szennyes tevékenységéről produkálni.
  A valódi hős vitézeink forognak a sirjukban .
  Ezért vólna oly sok inaktív ” vitéz ” a TVR állományába ?
  Hogyanis nyilvánulmeg a hagyományörzés fogalma ?
  Igy, kivül álló szemmel, kérdéses a fennmaradása a rendnek. Átlag életkor hatvan.. hetven év .
  Maga Lázár Elemér fővitéz, közel nyolvan éves ?!
  Ideje lenne újragondolni, frissíteni, hitelesebbé tenni ezt a patinás, magas nemzeti értékkel bíró hagyományt .

 • User
  Dátum: 2020. február 23., 13:49
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Nevetsèges! Az ókorban vagyunk,h ennyi “vitèz”van a környèken?! Ki vàgta le a sàrkàny fejèt?! Ki harcolt a II.vilàghàborúban közülük?! Az “úriembör” mièrt nem örül annak,h a fèl vàrosközpont az övè ès plecsnigyűjtemènyèből generàlisnak is kinevezheti magàt! Akàr ma kiràly is lehetne elvègre farsang van!!!😄 A sajtó is jobb lenne 1èbbel foglalkozna,ja,h esetleg a szèkhely is az ügyefogyott öreg tulajdona?!