Hirdetés
Hirdetés

Indul Erdővidék úthálózatának teljeskörű korszerűsítése

Indul Erdővidék úthálózatának teljeskörű korszerűsítése Közérdekű

Erdővidék Modernizációs Programjának legfontosabb beruházásaként egy hónapon belül elkezdődik a Hatodon keresztül vezető, Málnásfürdő és az ágostonfalvi híd közötti 33 kilométeres útszakasz teljeskörű felújítása. A 75 millió lejes beruházást uniós és saját forrásból végzi Kovászna Megye Tanácsa.

Hirdetés
Hirdetés

„Erdővidék fejlesztése közös feladat és közös felelősség is. Fontos, hogy az élet minden területén javuljon az életminőség. Ennek érdekében indítottuk el Erdővidék Modernizációs Programját, a Potsa József megyefejlesztési stratégiára építve, mely összehangolt infrastrukturális fejlesztéseket jelent” – emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Az elnök hozzátette: a koronavírus elleni küzdelem mellett is folytatni kell a beruházásokat. Az elkövetkezőkben, amint az időjárás engedi, nekilátnak a Málnásfürdő- Mikóújfalu-Hatod-Nagybacon-Bibarcfalca, valamint a baróti terelőúton át az ágostonfalvi hídig tartó 33 kilométeres útszakasz teljeskörű felújításának. A közbeszerzést egy brassói kivitelező cég nyerte meg, akivel a napokban kötötte meg a kivitelezési szerződést a megyei önkormányzat.

„A munkálat nemcsak 33 kilométer mély alappal és több réteg aszfalttal ellátott utat jelent, hanem 15 híd felújítását, 29 kilométer földsánc kialakítását, 9 km betonozott sáncot, 6 km fémkorlát és 8 km járda kialakítását a településeken belül, valamint 117 átereszt és három vasúti átjáró korszerűsítését foglalja magába. A következő 3-4 évben teljes egészében megújul a térség úthálózata, ugyanis ez a szakasz mellett a Barót-Olasztelek-Vargyas-Hargita megye határa közötti utat is európai uniós alapokból építjük újjá, kinyitva ezáltal a térséget Brassó és Udvarhelyszék irányába. Kormányprogramból pedig az Ajta patakán áthaladó híd készül el, saját forrásból pedig a fennmaradó megyei utakat aszfaltozzuk le”– fogalmazott Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük