Felhívás!

A HS Timber Group az oktatásra összpontosít

A jelenlegi társadalmi helyzetben, amikor a Covid19-világjárvány hatásai ellehetetlenítették az iskolába járást, a HS Timber Group Romániában működő gyárai csatlakoznak a helyi közösségekhez, és több mint 1000 táblagépet adományoznak (egyéves internet-előfizetéssel) 13 megye 32 iskolájának. Az adomány kedvezményezettjei hátrányos helyzetű gyermekek, akik nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel ahhoz, hogy az online oktatási folyamatban részt vehessenek. A támogatás összértéke meghaladja a 272.000 eurót, és a vállalat azon erőfeszítéseinek folytatása, amelyet az „Együtt!” jelmondat alatt kezdett el, akkor orvosi eszközök és egyéb gyógyászati segédeszközök értéke adományozott 307 000 euró felett volt.

 „Nem tehetjük meg, hogy ne álljunk a gyermekek mellé, amikor segítségre van szükségük. A helyzet, amelyet a világjárvány hozott jelentős változtatásokra kényszerít bennünket és nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hátrányos helyzetű gyerekek oktatását” – fogalmazott Dan Bănacu, a HS Timber Productions vezérigazgatója

A maksai Orbán Balázs Általános Iskolába 111 gyermek jár, és a többségüknek a hátrányos társadalmi körülmények miatt nehézségei adódnak, nehezen tudnak lépést tartani a jelenlegi iskolarendszerrel. „A gyerekeink többsége csak akkor tud részt venni az online oktatásban, hogyha eszközt biztosítunk számukra, de ami tartalékban van, nem elegendő” – mondta Istók Judit iskolaigazgató. – „Az adományoknak köszönhetően 24 gyermeknek lesz arra lehetősége, hogy a jövőjét jobbá tegye. Egy olyan személyes eszközt kapnak, amelyet majd a szokásos iskolai tevékenység során is használhatnak, hogyha ez a nehéz időszak véget ér.”

Luciana Petrescu, HS Timber Group

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.