Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2022-ben a regionális ökoszisztéma 1,123 milliárd lejes fejlesztésével az eMAG csoport továbbra is növeli az e-kereskedelem elterjedését (x)

2022-ben a regionális ökoszisztéma 1,123 milliárd lejes fejlesztésével az eMAG csoport továbbra is növeli az e-kereskedelem elterjedését (x) Közérdekű
  • Több termékcsoport esetében 10%-al több megrendelés volt 2022-ben az eMAG regionális ökoszisztémában.

  • A termékcsoportok regionális szinten elérték majdnem a 19 milliót, ami 4 millióval több, mint a tavaly.

  • 5000 román kisvállalkozó az eMAG Marketplace segítségével exportál a régióban.

  • Romániában több mint fél millió eMAG ügyfél a Genius alkalmazással vásárol és takarít meg pénzt.

  • Több mint 1,3 millió erre jogosult kliens vásárol Romániában hitelre direkt az eMAG MyWallet fiókból.

  • A nemzetközi fejlődési piacon a tavalyihoz képest hatszoros a magyarországi és bulgáriai befektetések értéke.

Az eMAG 2022-ben is folytatta ambiciózus beruházási tervét, mellyel támogatja a regionális ökoszisztéma fejlődését és az e-kereskedelem növekedési potenciálját a három országban, amelyben működik. Ezáltal az eMAG a tavaly 1,123 milliárd lejt fektetett be, az összbefektetések számát ezáltal több mint 2 milliárddal növelte meg, hogy ezáltal a romániai, magyarországi és bulgáriai 9 millió ügyfél igényeit kielégítse.

2022-ben, a Dante International cégnek, amely az eMAG Románia anyacége, valamint az eMAG Magyarország és eMAG Bulgária és a Fashion Days részleges tulajdonosa, 7,1 milliárd lej pénzforgalma volt és 123,7 millió lej nyeresége.

„Az elmúlt években az e-kereskedelembe és a technológiai infrastruktúrába való következetes beruházások megteremtették a terepet a növekedésre a régióban mindenféle ügyféligényt kielégítve: széles termékkínálat gyors és olcsó kézbesítése az easybox és Genius segítségével, a kedvező árak és akciós ajánlatok, olyan fizetési módok, amelyek megengedik az ügyfeleknek, hogy megvásárolhassák a kívánt termékeket. A világjárvány első évében az ügyfelek már megértették a számukra kínált értékes szolgálatokat és 10%-al több rendelést adtak le a regionális ökoszisztémák vállalkozásaiban, mint az eMAG, Tazz, Fashion Days és Freshful. Ezen az egészséges vonalon haladunk tovább, abban bízva, hogy az e-kereskedelem megfelel az elvárásoknak és tovább fog növekedni” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMAG Group ügyvezető igazgatója (címlapfotó)

A regionális platform máris 5000 román kisvállalkozónak jelent export megoldást

Az utóbbi évben az eMAG a Marketplace eladók számára elérhetővé tette a technológiáját, a platformját és az eszközeit, hogy segítse növekedésüket a régióban és több terméket tudjon biztosítani az egyre nagyobb és változatosabb igényt támasztó kliensek számára. Ezek a beruházások összességében 51 millió lejre emelkedtek. Ma már, az eMAG segítségével kereskedő kisvállalkozók száma eléri az 54.000-et a teljes régióban. A cross-border program (határon túli program) 2022-es felgyorsulásával, több mint 5.000 román eladó értékesít Magyarországon és 2.500 Bulgáriában.

 

Több mint félmillió eMAG ügyfél takarít meg a Genius program ajánlotta ingyenes kiszállítás segítségével és több mint 1,3 millió ügyfél számára állnak rendelkezésre részletfizetési megoldások az eMAG MyWallet fiókból

Az ügyfeleknek nyújtott értéknövelt szolgáltatások fejlesztését szolgáló technológiai beruházások értéke tavaly 164 millió lej volt. Ezáltal az eMAG folytatta a négy vásárlási platformon – eMAG, Tazz, Fashion Days és Freshful – elérhető házhozszállítási szolgáltatások, promóciós ajánlatok és Genius szolgáltatás fejlesztését. Ebben az időszakban a Genius új szolgáltatásokkal jelentkezett az ügyfelek kielégítésére: előfizetés családtagokkal való megosztása, az ügyfélfiókhoz való valós idejű hozzáférés és a négy e-kereskedelmi alkalmazásban elért megtakarításokkal kapcsolatos információk elérése. E beruházások hátterében a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek száma meghaladta a félmilliót, ami 50%-os növekedést jelent a tavalyihoz képest.

A pénzügyi szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy a lehető legjobban megtervezzék kiadásaikat és kihasználják az eMAG kampányok ajánlatait, szintén egyre több ügyfelet szereztek. Így több mint 1,3 millió ügyfél fizetheti részletben vásárlásait az eMAG MyWallet fiókján keresztül, akár 30 nap múlva, akár 4 vagy 12 részletben. A részletfizetési szolgáltatásokon keresztül regisztrált eladások jelenleg az eMAG-on regisztrált összes értékesítés több mint 7%-át teszik ki, ami a tavalyi év értékeinek duplája.

 

Hatszor több befektetés a nemzetközi fejlesztésbe

Miután az elmúlt években a Sameday vállalattal közösen fejlesztette a romániai logisztikai infrastruktúrát, melynek következtében 350.000 négyzetméter összterületű logisztikai központokon keresztül gyors szállítási szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek, 2022-ben az eMAG beruházásainak egyik kulcsterületére, a nemzetközi fejlesztésre összpontosított, Magyarországon és Bulgáriában. Mindkét országban az eMAG 450 millió lejt fektetett be, hatszor többet az előző évhez viszonyítva, még egyszer bizonyítva ezáltal a régió fejlődési potenciáljába vetett hitet. Ezek a beruházások logisztikai jellegű beruházások voltak, de ugyanakkor a szolgáltatások fejlesztésére és a Marketplace eladói kínálatának változatossá tételére is irányultak.

Bukarest, 2023. május 29.

 

Az eMAG-ról:

Az eMAG 2001-ben alapított román bejegyzésű cég, a román online kereskedelmi piac úttörője, 2022-ben a legértékesebb román márka lett és az első online kereskedelmi vállalat, amely első helyet foglal el a Brand Finance rangsorolási listán. Több mint 20 éve a cég folyamatosan befektet olyan Romániában kifejlesztett technológiákon alapuló digitális szolgáltatásokba, amelyek segítségével az ügyfelek időt és pénzt takarítanak meg, és létrehozott egy regionális ökoszisztémát, sikeresen exportálva a helyi modellt Bulgáriába és Magyarországra. Saját kínálata és a Marketplace partnerei révén egyre bővülő termékválasztékkal az eMAG az a hely, ahol bárki bármit, bárhonnan kereshet és megrendelhet. Emellett az ügyfelek élvezhetik az olyan kiemelt szolgáltatásokat, mint a Genius, vagy az ingyenes szállítási és egyéb előnyöket kínáló előfizetést, vagy a fizetési átütemezési szolgáltatásokat, mint például a Buy now, pay later (Vásároljon most, fizessen később) vagy a Slice it (Szeletelés). További információk az eMAG-ról:  <https://about.emag.ro/> about.emag.ro. (x)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások