Felhívás!

Utcát csinálnak az utcából

Utcát csinálnak az utcából Kovászna megye

Kétmillió lejt szán a sepsiszentgyörgyi tanács arra, hogy „rendes” utcává alakítsa a Mikes Kelemen utca végét, ahol egyébként most is járnak gyalog és autókkal egyaránt. A tervezet nem talált egyöntetű támogatásra.

A Mikes Kelemen – elvben – zsákutca, azonban a gyakorlatban mindkét irányban közlekednek, gyalog, kerékpárral és autóval egyaránt. Ezen az áldatlan állapoton szeretne változtatni a polgármesteri hivatal, ezért a helyi tanács elé terjesztett egy határozat-tervezetet, amelynek értelmében a mostani poros, sáros utat leaszfaltozzák, járdát építenek melléje, és a beruházást egy játszótérrel is megtoldják.
– Ha már úgyis van egy „csapás”, amely állandóan poros vagy sáros, amit az emberek használnak, igény van rá, akkor inkább csináljunk oda egy rendes utat. Különben is szükség lett volna, hogy az önkormányzat által megvásárolt két panellakás mellé, amelyben szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok élnek, több mint száz gyerekkel, egy játszóteret építsünk. Most ezzel együtt megcsináljuk az utat is, amely, nem mellékesen, tehermentesíti az igen forgalmas 1918. December 1. utat – mondta el megkeresésünkre Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.
Az összegről (amelyet Bálint József néppárti tanácsos fölöttébb soknak tartott) azt mondta: ez a terv, amelyet „képletek szerint” összeraktak, de a kivitelezéskor közbeszerzést kell kiírni, amelynek során az összeg akár felére is csökkenhet. Rodica Pârvan szociáldemokrata tanácsos „állatkerthez” hasonlította a környéken uralgó állapotokat, és úgy vélte: az ott lakók „nem érdemlik meg”, hogy az önkormányzat ennyi pénzt költsön rájuk. A határozatot egy ellenszavazattal és két tartózkodással elfogadta a tanács. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.