Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Autós üldözés, pisztolylövés, karambol

Autós üldözés, pisztolylövés, karambol Kovászna megye

Középszerű amerikai kalandfilmek rutinjeleneteit idézheti az alábbi, kézdivásárhelyi éjszakai történet. Annyi különbséggel, hogy ez esetben valós eseményről van szó.

Július 2-án a céhes városban, a Vásárhelyi Péter utcában a szolgálatos rendőrök személygépkocsit állítottak meg ellenőrzés céljával. Illetve csak próbálták, mert a jármű gyorsítva továbbhajtott, a rendőrautó pedig másodpercek múlva üldözőbe vette.

A rendőrök közben értesítették kollégáikat, akik egy másik járőröző autóval próbálták elállni a menekülő útját, hang- és fényjelekkel szólították megállásra az autóvezetőt. Mivelhogy továbbra sem engedelmeskedett, az egyik rendőr szolgálati pisztolyával az abroncsok felé lőtt. A hajsza ezek után is folytatódott.

Hirdetés
Hirdetés

A város peremén, egy mezőgazdasági termőföldre vezető úton a menekülő személyautó lesodródott az úttestről, és árokba borult. A volánnál ülő 45 éves férfi és 52 éves utasa ezt különösebb sérülés nélkül megúszta. Ám a gépkocsivezetőt szondáztatták, a leheletében 0,88 ezreléket mért az alkoholszonda, ezért laboratóriumi vérvizsgálatra kísérték.

Közben kiderült, hogy a törvénysértő által vezetett autón egy rögtönzött és ideiglenes jellegű rendszámtábla van, amely csak 2019-ben volt érvényes, ráadásul egy másik autó számára bocsátották ki a hatóságok. Az eset után az autóvezetőt 24 órára őrizetbe vették, halmozott közúti törvénysértés miatt indul bűnvádi eljárás ellene. Ittas állapotban, forgalomba be nem jegyzett és hamis rendszámmal ellátott autót vezetett közutakon, ráadásul nem engedelmeskedett a rendőrség figyelmeztetéseinek, amikor többször is megállásra szólították.

Képünk illusztráció (www.depositphotos.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások