Hirmondo
Éltetik és továbbörökítik nótáinkat

Éltetik és továbbörökítik nótáinkat

A Gelencei Dalárda megalakulásának gyökerei visszanyúlnak egészen az 1990-es évekig, amikor az 1989-es decemberi rendszerváltást követően az erdélyi magyarságnak lehetősége adódott szabadon ünnepelni március 15-ét, az összmagyarság nemzeti ünnepét. Az indulást és a dalárda jelenlegi tevékenységét a három vezetőségi tag – Néda László, Györffy Árpád és Timár István – közül utóbbi kettővel elevenítettük fel.

Gazdag és sikeres volt

Gazdag és sikeres volt

Gondos szervezéssel tartalmas programkínálatot állítottak össze a szervezők Gelence szeptember 9–11. között rendezett falunapjára, az esemény minden igényt igyekezett kielégíteni. Elégedetten nyugtázták a faluünnep sikerét a lakosság és a szervezők egyaránt, ám a jövőre nézve Ilyés Botond polgármester változásokat is előrevetített. Fotós összeállításban idézünk fel néhány pillanatot, helyhiány okán a teljesség igénye nélkül.

Mozgalmas év a GoDanuBionál

Mozgalmas év a GoDanuBionál

Egyéves a gelencei GoDanuBio projekt, amely Gelence részvételét garantálja egy nemzetközistratégia-fejlesztésben. Ez az Interreg Duna Transznacionális Program keretében valósul meg, célja a vidéki és a városi együttműködés újjáélesztésének elősegítése a körforgásos biogazdaság által nyújtott lehetőségek kiaknázásával a Duna-régióban. A rendkívül aktív projekt a községháza új szárnyában működik, három alkalmazottja van, az elmúlt év történéseiről, az idei tervekről Sebestyén Tihamérral, a projekt vezetőjével és munkatársával, Papp Tímeával beszélgettünk.