Felhívás!

Elhúzódik a munkálat

Elhúzódik a munkálat

A megnövekedett fogyasztás miatt Gelencén állandó gond volt az áramszolgáltatással: a több évtizeddel ezelőtt készült hálózat nem ekkora terhelésre volt tervezve, így a most zajló felújítás nagyon időszerűvé vált.

A kevés transzformátor miatt volt arra példa, hogy a háztartási gépek nem működtek megfelelően, vagy meghibásodtak. Pár hete azonban hozzáláttak a hálózat felújításához, így a gondok megoldódni látszanak. Ilyés Botond gelencei alpolgármestertől megtudtuk: hozzáláttak a munkához, de az nem megy zökkenőmentesen, emiatt a beütemezett terv szerint csúszás van. Az község második embere szerint a falu felső felében öt új transzformátort már használatba adtak, és nagyon reméli, hogy a többi csomópontot is hamarosan sikerül megújítani. Elmondása szerint a transzformátorok száma megduplázódik, így 14 trafó biztosítja majd, hogy a községközpontban ne legyen visszatérő jelenség az áramkiesés, illetve -ingadozás.

A teljes felújítás egyébként a villanyórák portán kívüli helyezéséből és a fő nyomvonalaknak az utcára való költöztetéséből áll, a már említett transzformátorcsere mellett. Az áramszolgáltatás a felújítás során több órára szünetel, amiért a községvezetés a lakosság megértését kéri.

Hozzászólások