Felhívás!

Röviden

Bővült a községháza és a géppark is

Nemcsak kulturális téren tapasztalható fellendülés Gelence községe, tudtuk meg Ilyés Botond alpolgármestertől, hiszen számos munkálatnak a végére értek az idén, illetve több pályázatuk is elbírálás alatt áll, ami az elvégzendőknek az alapfeltétele.

Az év első felében a gelencei polgármesteri hivatalt új szárnnyal bővítették, ahová egy modern kazánt helyeztek el, így a hivatalban sikerült beindítani az új fűtésrendszert. Ezt az orvosi rendelő korszerűsítése követte, amelyhez hozzátartozott a két fogorvosi és a háziorvosi rendelő rendbetétele is. A javítások most már a vége felé közelednek. A gelencei gazdasági udvart is sikerült bővíteni egy korszerű őrleménytárolóval.

Gelence gépparkja is egy újabb szintre lépett, ugyanis pályázat segítségével a hivatal egy új traktort, traktor-utánfutót és faőrleményt készítő gépet vásárolt a falu számára. Emellett továbbra is napirenden szerepel a kultúrotthon restaurálása, erre pályázat van kiírva, ami egyelőre elakadt a bürokrácia útvesztőjében.

Az idei felújítások sorában szerepel még a hilibi út rehabilitációja, amelyet a gelencei községháza, a megyei tanács segítségével még idén szeretne megvalósítani, valamit régi terv a helyi ravatalozó kijavítása is.

Ők jönnek, ha baj van

Összesen 16 önkéntes tűzoltója van a községnek. Ha gyors beavatkozásra van szükség községszinten, akkor a következő személyekre lehet számítani: Kocsis Zoltán, Kocsis Róbert, Kovács Csaba, Palkó Sándor, Ilyés Botond, Csákány Attila, Erdély Lajos, Erdély Árpád, László István, Hegyeli István, Kertész Sándor, Fejér István, Kocsis Levente, Lázár Csaba, Fejér Imre.

Tamás Réka

Hozzászólások