Felhívás!

Várják a kültéri eseményeket

Várják a kültéri eseményeket

A koronavírus-járvány miatt a Zöld Nap Egyesület is beszorult a négy fal közé, de ennek ellenére igyekeznek minél több projektet megvalósítani, és online tevékenykedni. Ráduly Attila, az egyesület elnöke reméli, minél hamarabb jóra fordulnak a dolgok, és kültéri eseményeket is tudnak szervezni.

A járvány kezdete óta a Zöld Nap Egyesület is teljesen átszervezte mindennapi tevékenységeit. Elsőként a kül- és belföldi partnereikkel, támogatóikkal egyeztettek, és lefújták, illetve inkább halasztották a kidolgozott hagyományos programjaikat ( orosz társalgási klub, Tavaszi Zöld Napok, mozgó délutánok). Ezt az időszakot kihasználva az egyesület a felgyülemlett papírmunkára és leltározásra fektette a legnagyobb hangsúlyt. A tagok online kommunikációs csatornákon naponta tartják a szervezet vezetőtanácsával a kapcsolatot, alternatív eseményeket, kiadványokat dolgoznak ki, és a rendszeres gyűléseket is megtartják.

Ráduly Attila, az elnöke elmondta, húsvét előtt készítették el a negyedévenként megjelenő Zöld Napok című újságjuk 36. lapszámát, amely az egyesület honlapján online is olvasható. Majd hozzátette, a New Fashion készruhagyártól negyven maszkot vettek át, amit összevarrva az egyesület tagjaink és szimpatizánsainak adtak át. Emellett az önkéntesek is folyton munkálkodnak.

– Az Environment+ projektünk a végéhez közeledik, így a jelenleg nálunk tartózkodó négy külföldi ESC-önkéntesünk a Youthpass tanúsítvány kitöltésén és különböző teszteken, értékelőkön dolgozik. Salome Pirtskhelava grúz önkéntesünk pedig egy tizenkét oldalas, ingyenes kiadvány elkészítésén munkálkodik, bemutatva a projektben résztvevő országok gasztronómiai különlegességeit és tájjellegű ételeit. Újabb külföldi önkénteseket, pontosabban három személyt kellett volna fogadnunk május elejétől, viszont a jelenlegi helyzet miatt erre nem adatott lehetőség, így keressük a kialakult helyzetre az alternatív megoldást, egyeztetve a konzulátusokkal is – tudtuk meg az egyesület elnökétől.
Az előző évekhez hasonlóan az idén is meghirdették a tizenkettedik fotópályázatukat a Föld Napja alkalmából, amelynek címe: Ezek is mi vagyunk! A versenybe olyan alkotásokat várnak (3 db/pályázó), amelyek az ember és a természet kapcsolatát, szépségét, értékét és hibáit mutatja be, továbbá sajátos, művészi szemszögből láttatják, érzékeltetik az ember természettel való kapcsolatát. Ebbe beletartozhatnak a pozitív példák, de az olyan alkotások is, amelyek sokkolók, figyelemfelkeltők és elgondolkodtatóak lehetnek. A fotók beküldési határideje 2020. november 1-je. A verseny lezárulta után négyfős zsűri értékel.

Ráduly Attilától azt is megtudtuk, hogy az idén kidolgozták a 2020-as év kerékpáros tevékenységeit, az első szokás szerint egy lassúsági, ügyességi verseny lenne május végén.

– Nagyon bízok benne, hogy addigra csillapodik a járvány, és lehetőségünk lesz kisebb kültéri programokat szervezni – mondta Ráduly Attila.

Hozzászólások