Felhívás!

Terveket készítenek

Terveket készítenek

A kézdiszentléleki önkormányzat vezetője úgy ítéli, hogy 2017-ben nem történtek nagy beruházások a községben, viszont terveket készítettek az elkövetkezendő időszakra, és tovább rendezték a földek újramérését. Balogh Tibor szerint azzal kell foglalkozzanak, amire úgy néz ki, hogy lesz pénz.

Ennek ellenére három útszakaszra készítettek tervet a múlt évben, egyik a Kiskászontól a Perkő alatt Szentlélek felé vezető út, a másik a volt TSz utcája, ami a községközpont Kézdivásárhely felőli bejáratánál az országútba torkollik, a harmadik pedig a hivataltól a kővári bekötőig vezető út. Az elöljáró azt szeretné, hogy először a szennyvízcsatornát készítsék el, de egyelőre arra nincs pályázati kiírás.
Ugyancsak tavaly önerőből bővítették a kézdikővári iskolát, az óvoda felszabaduló épületének is megpróbálnak rendeltetést keresni. A tanintézmények sorsa nincs véglegesen rendezve: bár a községközpont, Szárazpatak és Kővár iskolái és óvodái példásan fel vannak újítva, hátravan még a kiskászoni iskola kérdése. Balogh Tibor úgy véli, az épület annyira rossz állapotban van, hogy újat kellene építeni a helyébe, ugyanis a rehabilitálás előzetes felmérés szerint több pénzt emésztene fel. Hogy erre lesz-e pénzük, egyelőre nem tudni.
A tavaly folytatták a földtulajdonok tisztázását, az elöljáró szerint idén 80–90%-ban tudják rendezni ezt a kérdést is, az emberek megkaphatják a birtokleveleket. <<

Hozzászólások