Felhívás!

Színvonalas munkákból válogattak

Színvonalas munkákból válogattak

Gyerekzajtól volt hangos Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának gyűlésterme, ahol a téli rajzpályázat 16 díjazottja arra várt, hogy átvegye nyereményét a város vezetőjétől, Bokor Tibor polgármestertől. Az elöljáró köszöntőjében rávilágított: az, hogy évről évre szebb és több rajz érkezik be az önkormányzat rajzpályázatára, azt is mutatja, hogy felkészült pedagógusaink vannak, akik szívesen méretik meg tanulóikat egy-egy versenyen.

Egyre színesebb és sokszínűbb rajzok érkeznek a téli rajzpályázatra, amelyet immár hat éve ír ki Kézdivásárhely önkormányzata. A rajzpályázat célja megtalálni a legszebb munkákat, amelyek az önkormányzat által küldött köszöntőkre a legjobban illenek.

A december 20-i díjkiosztó ünnepségen a négy győztes mellett további kilenc rajzoló részesült díjban, hiszen az első helyezés mellett kiosztottak második és harmadik díjat is, valamint dicséretet. Az önkormányzat mind a 16 díjazottat édességcsomaggal, valamint a Pista bá’ termékek egy kizárólag erre az alkalomra készített kabalafigurájával jutalmazta, a KreaKids Stúdiót vezető Erőss Sándor pedig egyhónapos bérletet ajánlott fel minden kategória első helyezettjének.

Az óvodás kategóriában dicséretben részesült a Csipkerózsika Napközi Otthon kiscsoportjának közös munkája, és további két óvodást díjaztak az oviból Lakatos Abigél és Bencze Levente személyében. E kategória fődíjasa a Manócska Napközi Otthon Micimackó csoportja lett.

Az előkészítősök és I–IV. osztályosok kategóriájában első díjas lett Szabó Panna-Zsófia 7 éves tanuló, aki a Molnár Józsiás Általános Iskolába jár, onnan még egy dicséretes kikerült Barti Nóra személyében. Második díjat kapott Szekeres Anna IV. B osztályos tanuló a Petőfi Sándor Általános Iskolából és Szász Boróka, a Turóczi Mózes Gimnázium diákja.

Az V–VIII. osztályosok kategóriájának díjasai mind a Nagy Mózes Elméleti Líceum rajztagozatos diákjai, név szerint György Erna, Gocz Norbert, Konnáth Andrea és Tuchilus Kriszta. A IX–XII. osztályosok között Opra Tamás Katalin dicséretet, Mojzi Boglárka harmadik díjat, Májai Adrienn második díjat kapott, és immár másodszor lett a kategória győztese László Laura, a Nagy Mózes Elméleti Líceum XII. B osztályos diákja.

Hozzászólások