Felhívás!

Oviban alvás és tanévzáró

Oviban alvás és tanévzáró

Pénteken a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolában a nyolcadikosok ballagási ünnepségével egybekötött tanévzárót tartottak. Az eseményről és az utóbbi hetek történéseiről Bonda Anna-Mária iskolaigazgató számolt be lapunknak.

A májusban rendezett Iskola másként-hét rendkívül tartalmasra sikeredett: a diákok és pedagógusaik egy napot az aknavásári (Tg. Ocna) sóbányában töltöttek, majd a Zöld Nap Egyesület önkéntesei által rendezett ügyességi és fejlesztő játékokkal szórakozhattak, továbbá a László Kálmán Gombászegyesület tagjainak bemutatóját követően gombásztak, majd a zsákmányból ízletes paprikást készítettek. A második-negyedik-hatodik osztályosok szintfelmérőjét követően az iskola csapata idén először vett részt a rendőrség és a tanfelügyelőség által a megyeszékhelyi Tanulók Klubjában rendezett közlekedési versenyen, ahonnan a negyedik helyezéssel tértek haza. Emellett a Vinca Minor Egyesület által a Büdös-hegy napján szervezett programokon is jelen volt a tanintézmény csapata.

Az ovisok az Iskola másként-héten kirándultak, és a Zöld Nap Egyesület tagjaival is játszottak. Marti Istvánka a mesemondó-verseny körzeti szakaszán ért el első helyezést, és reggeltől másnap délelőttig tartó ottalvós-napot is rendeztek a kicsik örömére. „Tizenhárman iratkoztak be az óvodába, gond azonban, hogy előkészítőbe mindössze nyolcan jelentkeztek, így egyelőre kérdéses, ősszel indul-e önálló osztály”, osztotta meg lapunkkal az intézményvezető.

Idén először tartottak ballagással egybekötött tanévzárót, amikor öt nyolcadikosnak– három fiúnak, két lánynak – szólt utoljára a dálnoki iskola csengője. „A kisérettségit követően egy kivétellel folytatják tanulmányaikat, ketten líceumban, ketten pedig szakiskolában koptatnák tovább az iskolapadot”. A hetedikesek és nyolcadikosok műsorát Bartók Ede Ottó polgármester és az iskolaigazgató beszéde, majd Marosi Károly helyi lelkipásztor áldása követte, és díjazták a legjobbakat. Az évfolyamelső idén Benkő Botond lett, a kiemelkedő teljesítményeket elérő diákokat a helyi önkormányzat könyv- és pénzjutalomban részesítette, emellett az RMPSZ könyvjutalmát is átvehették, majd az ünnepség az I–IV. osztályosok műsorával zárult.

A tanévzárón adták át a Telekom-pályázaton 7000 euró értékben nyert, multifunkcionális terem felszereléséhez szükséges tizenöt laptopot, interaktív táblát, vetítőgépet, nyomtatót, bútorzatot és különböző kiegészítőket. „A termet a nyár folyamán rendeznénk be, és bízom benne, hogy az új óvoda építésére is mielőbb rábólintanak az illetékesek”. Az igazgató hozzátette, már beszerezték jövő télre a tűzifát, és a helyi önkormányzat jóvoltából tíz pár székelyruhát vásárolhatnak az iskola számára, emellett a vakációban körbekerítenék és rendeznék az iskolaudvart, meszelnének az óvodában.

Június 27-én nyolc dálnoki diák és két kísérő tanár utazik a magyarországi Noszvaj testvértelepülésre hat napra, a noszvajiak viszontlátogatása a július végi Dálnok-napok után esedékes, tájékoztatott az igazgató.

Hozzászólások