Felhívás!

Nincs érdeklődés a telekkönyvezés iránt

Nincs érdeklődés a telekkönyvezés iránt

A lakosság érdektelensége miatt húzódik a kőröspataki mezőgazdasági terültetek telekkönyvezése, pedig minden gazda legjobban felfogott érdeke lenne, hogy az által megmunkált terület minden négyzetcentimétere pontosan „le legyen papírozva”, ellenkező esetben erre rámehet a területalapú támogatás, de bármilyen egyéb segély vagy kárpótlás.

A község 150 ezer lejt pályázott arra, hogy 200 hektár földterületről pontos felmérést, rajzot, telekkönyvet készítsenek. Információink szerint a munka tereprésze, a konkrét területi mérések sokkal gyorsabban haladtak, mint az ezt követő papírmunka. Az emberek ugyanis a legkülönbözőbb okokból egyszerűen nem bocsátották a szakemberek rendelkezésére a tulajdonjogot bizonyító, egyébként meglévő iratokat. Márpedig mindenféle területalapú, vagy más támogatás, kártérítés, bármilyen segély alapfeltétele a könnyen bizonyítható tulajdoni viszony.

Minden akadály ellenére, mintegy kétéves munkával 200 hektár betelekkönyvezése őszire elkészülhet, a munkából már csak az iratok elkészítése és átvétele maradt hátra.

A község újabb 150 ezer lejre pályázott, ami további mintegy 200 hektár „papírhelyzetét” rendezné.

Hozzászólások
Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jelentette ki csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Románia a magas éves inflációs rátával rendelkező uniós országok között volt júliusban

Románia a magas éves inflációs rátával rendelkező uniós országok között volt júliusban

Az éves inflációs ráta a júniusi 8,6 százalékról 8,9 százalékra emelkedett júliusban az euróövezetben, az Európai Unióban pedig 9,6 százalékról 9,8 százalékra nőtt. A legmagasabb inflációs rátát Észtországban, Lettországban, Litvániában, a Cseh Köztársaságban, Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában jegyezték.