Felhívás!

Intézkedések Kézdivásárhelyen

Intézkedések Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi Sürgősségi Esetek Helyi Bizottsága az újonnan hozott törvények értelmében módosította az érvényben lévő intézkedéseket Kézdivásárhelyen. Megnyitnak a parkok, de a játszótereket továbbra sem lehet használni, látogatható továbbá a Sinkovits stadion sportpályája és a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár is.

A COVID–19-járvány megfékezése érdekében, Kézdivásárhelyen a következő intézkedések érvényesek május 18-tól:

 • A vészhelyzet idején kötelező a maszk viselése (a száj és az orr eltakarásával) a kereskedelmi egységekben, a tömegközlekedési eszközökön, a munkahelyen és egyéb zárt terekben.
 • A vészhelyzet idején tilos szabadtéri összejövetelek szervezése. A zárt térben történő kulturális, művészi, vallási, sport és szerencsejáték tevékenységek, valamint a gyógykezelések igénylése továbbra is felfüggesztett. Így a sportlétesítmények és kulturális központok zárva maradnak, kivételt képez a Sinkovits stadion szabadtéri sportpályája, és a Báró Wesselényi Miklós Könyvtár. A könyvtárba bemenni nem lehet, de a kölcsönző 9 és 13 óra között üzemel.
 • Zárva maradnak a hotelek, éttermek, kávézók, kivéve azon egységeket, akik úgy tudnak kiszolgálni, hogy a kliensnek ne kelljen várakozni a zárt térben. A házhoz szállítás továbbra is megengedett.
 • Kinyitnak a parkok, de a játszóterek zárva maradnak.
 • A járdák és utak fertőtlenítése továbbra is zajlik.
 • A szociális étkezde tevékenysége továbbra is felfüggesztett, az illetékesek csomagban kapják kézhez az ételt.
 • A vészhelyzet idején érvényben maradnak a kézdivásárhelyi önkormányzat által kibocsájtott működési engedélyek, tehát nem szükséges hosszabbítani őket.
 • A vészhelyzet idején érvényben maradnak a tömbházak közti parkolókra kötött bérlési szerződések, tehát nem szükséges hosszabbítani őket.
 • Az önkormányzat ügyfélfogadása továbbra is korlátozott, és csak előzetes, telefonos egyeztetés után lehetséges hétköznap 9 és 13 óra között. Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy ügyeiket telefonon vagy elektronikus úton intézzék. Szakirodáink elérhetőségei megtalálhatóak a www.kezdi.ro honlapon.
 • A meghallgatás továbbra is szünetel. Kérdéseiket küldhetik a cabinet@kezdi.ro e-mail-címre.
 • Az új házasságkötési kérések fogadása továbbra is szünetel.
 • A Személynyilvántartó Iroda továbbra is korlátozza az ügyfélfogadást. Az ügyfeleket előzetes egyeztetés után tudják fogadni, csak indokolt esetben.
 • Minden betegnek, aki felkeresi a kézdivásárhelyi városi kórházat, kötelező járványügyi kivizsgáláson kell részt vennie. A beteglátogatás tilos. Abban az esetben, ha a beteg nem tud egyedül mozogni, egy kísérő megengedett.
 • A kereskedelmi egységek és intézmények ajtókilincseit fertőtlenítővel átitatott védővel kell ellátni. A bejáratokat fertőtlenítővel átitatott lábtörlővel kell ellátni. Azok az intézmények és kereskedelmi egységek, akik ügyfélszolgálatot látnak el, nem engedhetik olyan személyek belépését az épületbe, akiknek testhőmérséklete magasabb 37,30 Celsius-foknál.
 • A 11-es országúton továbbra is tilos az út menti kereskedelmi tevékenység.
Hozzászólások
Jakab Csaba nevére sportcsarnokok telnek meg

Jakab Csaba nevére sportcsarnokok telnek meg

Erdélyben nincs sok zenészdinasztia, a kevesek közt is az egyik legismertebb az ákosfalvi Jakab család. Ők azok, akik egyenként is a saját műfajukban hangszerük mesterei, többen közülük nem csak hazai, erdélyi népszerűségre, hanem nemzetközi elismerésre is szert tettek. Jakab Csaba kiváló billentyűs a jazz, rock, pop örökzöld műfajaiban, de mint énekes-szólista is sokat szerepel rádiókban, televíziós csatornákon. Nevére sportcsarnokok telnek meg, és a jelenlegi élvonal sztárjai szívesen veszik, ha kísérő zenekarukban jelen van.