Felhívás!

Felújított sportteremmel várják az új tanévet

Felújított sportteremmel várják az új tanévet

Megújult a Kőrösi Csoma Sándor Líceum sportterme, készülnek a szabadtéri sportpálya kerítését kicserélni – tudtuk meg Becsek Éva iskolaigazgatótól, aki egyúttal az érettségire való felkészítők mikéntjéről, valamint a megyében egyedülállónak számító duális képzésről is beszámolt.

A sportterem felújítását a helyi önkormányzat finanszírozta. A munkálat során kicserélték a parkettát, és ízületkímélő műanyag szőnyeget helyeztek el az épületben. Lekaparták és lefestették a falakat, öltözőket alakítottak át, zuhanyzókat hoztak létre, valamint megnövelték az illemhelyek számát. Járulékos munkaként elvégezték a szennyvízvezetékek csatlakoztatását a városi hálózatra. A korszerű sporttermet a 2020–2021-es tanévben vehetik használatba a diákok.

A továbbiakban a szabadtéri sportpálya kerítését cserélik önerőből. Ez utóbbinál az elmúlt időszakban már történt korszerűsítés: a diákok önkéntes munkával megjavították a lelátót, a lefödését pedig az iskola vezetősége cseréltette ki. Jelenleg a tanügyminisztérium ROSE programjában vásárolt okostáblát szerelik fel az tanintézményben.

 

Érettségi előtt

Becsek Éva közölte, elkészült az ideiglenes órarend és a terembeosztás. A 12. osztályokat 7-8 tagú csoportokra osztották, hogy minimálisra csökkentsék a kontaktust, ugyanakkor a csoportok mindig azokba az osztálytermekbe járnak, ahová az elejétől besorolták őket. Az iskolában 63 végzős tanul három osztályban.

A ballagás egyelőre kérdéses, június folyamán minden bizonnyal nem lehet megejteni. Majd a járványügyi helyzet függvényében, az országos irányelvek alapján döntenek megtartásának időpontjáról és hogyanjáról.

 

Duális képzés Kovásznán

Várják a jövő tanévre is a 9. osztályosokat. A román tagozaton egy természettudományi és turisztikai osztály indul, a magyar tagozaton egy reál és egy humán osztállyal kezdenek. Ugyanakkor a megyében egyedülállónak számító duális képzést tartanak.

Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásokkal közösen történik a képzés, a cégeknél végzik a szakmai gyakorlatot, és azok hozzá is járulnak az oktatási költségekhez. A duális képzésben szállodai dolgozó, asztalos, valamint építészeti osztályok indulnak. Bővebb információ a korosicsomasandor.ro honlapon található.

Hozzászólások