Felhívás!

Hatodik születésnap

Hatodik születésnap

A kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub bábáskodásával és segítségével 2012. május 19-én a községben megalakult Szép Emlékek Nyugdíjasklub Egyesület április 15-én Kézdiszentkereszten, április 29-én Bélafalván Mindjárt hat címmel ünnepelte létrejöttének hatodik évfordulóját.

A kézdiszentkereszti kultúrotthonban tartott ünnepi műsor során fellépett az egyesület dal-, színjátszó és tánccsoportja. A táncos lábú nagyik székely leányos, valamint modern pom-pom tánca aratta a legnagyobb sikert az előadás alatt, a szép számban összegyűlt nézők pedig hatalmas tapsviharral jutalmazták a produkciót. Ezt követte a kézdivásárhelyi nyugdíjasok énekkarának és tánccsoportjának a műsora.
– Van mit ünnepelnünk – tudtuk meg Lénárt Piroska szervezőtől. – A 34 tagot számláló egyesületünk, amelynek sorait mostani és leendő nyugdíjasok is erősítik, sok szép emléket fel tudott felhalmozni az elmúlt hat év során. Nő- és férfinapi, születésnapi, karácsonyi és húsvéti ünnepségeket rendeztünk. Mindig megemlékeztünk az öregek világnapjáról. Tudományos előadásokat szerveztünk a helyi borvíz, Bánság, Duna-delta, Bulgária, székelység témákban, melyekre előadókat hívtunk meg. Kirándulásokat szerveztünk a Transzfogarasra, a Békási- és Kazán-szorosokba, a Duna-deltába, sőt Bulgáriába. Nagyon fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását is. Ezért községszinten nagy hangsúlyt fektetünk és programokat szervezünk a hagyományos ételek és a népszokások életben tartása és tovább adása érdekében, hogy ezek a dolgok az utánunk következő generációk körében is fennmaradhassanak – osztotta meg lapunkkal gondolatait Lénárt Piroska. <<

Peti Botond

Hozzászólások