Felhívás!

Nebulók népdalvetélkedője

Április 27-én tizedik alkalommal került megszervezésre a Trefán Leonárd Általános Iskola és az Alma Mater Alapítvány közös rendezésében a kisiskolások népdalvetélkedőjének körzeti szakasza. A körzethez tartozó iskolák közül a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes, a kézdiszentléleki Apor István, az esztelneki Nagy Mózes, a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd és a kézdikővári általános iskolák tanulói közül 52 kisdiák mérte össze énektudását.

Közülük válogatta ki a zsűri a továbbjutókat, és öt csoportban (0–IV. oszt.) hirdettek győzteseket. Kategóriánként az első díjban részesülő tanulók képviselhetik a körzetet a május végén esedékes megyei fordulón, amelyet a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola szervez. Előkészítő osztályban Olărașu Gabriella lett a győztes (felkészítője Marthi Erika), míg I. osztályban Vargyasi Nóra vitte el a pálmát (Marthi Enikő), mindketten a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola kisdiákjai. A kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskolából szintén két tanuló jutott tovább a megyei fordulóra: a II. osztályos Szöllősi Kriszta (Pál Adél) és a III. osztályos Gáspár Zalán (Györkovács Katalin). A negyedikesek közül Székely Éva tanítványa, Székely Henrietta, az esztelneki Nagy Mózes Általános Iskola tanulója végzett az élen.
– Már 10 éve annak, hogy a kézdiszentkereszti iskola a helyszíne ezen verseny körzeti szakaszának, miután fontosnak tartjuk népzenei anyanyelvünk ápolását és megőrzését – tudtuk meg Gábor Judit tanítónőtől, az esemény egyik szervezőjétől, az Alma Mater Alapítvány elnökétől.
Az eddigi évek gyakorlatához hasonlóan az idén is közös énektanulással, kalácsevéssel, illetve sok-sok örömteli pillanattal és tapasztalatszerzéssel zárult a rendezvény. <<

Peti Botond

Hozzászólások