Felhívás!

Eredményes tanévet zártak

Eredményes tanévet zártak

A Bem József Általános Iskola diákjai a pénteken lezárt tanévben számos helyi, megyei és országos megmérettetésen öregbítették a tanintézmény hírnevét, osztotta meg lapunkkal Gál Zsuzsanna iskolaigazgató.
Május 11–13. között a nyolcadikos Kádár Beáta Kolozsváron részt vett a Romániai Falvak Matematika Olimpiája országos szakaszán, további három háromszéki diákkal együtt. A gyerekeket a kincses városba elkísérő Gál Zsuzsanna tanárnő szerint a háromszéki tanulók számára nagy élményt jelentett a kiruccanás. „A bentlakás, a városlátogatás, a vizsgahelyzet mind hozzájárult egy rendkívül tartalmas, kellemes hétvégéhez” – mondotta az igazgató.
Csapatversenyben is megállják helyüket a Bem József-iskola diákjai. A megyei gyerekszínház-fesztiválon Nagy Zsuzsanna magyartanár vezetésével vett részt a tanintézmény 5–8. osztályos diákokból verbuvált színjátszócsoportja, és a hetedikes Oroszhegyi Andrást egyéni díjjal jutalmazta a zsűri. Ugyancsak csapatként bizonyítottak a hetedikesek a Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett népi mesterségek vetélkedőjén, ahonnan Mi a kő nevű csapatuk a harmadik díjjal tért haza, továbbá Az én falum című pályázaton, ahol Gombák nevű csapatuk harmadik helyen végzett.
A hetedik osztályos Vass Anita dicséretben részesült a Mikes Kelemen tantárgyverseny megyei szakaszán, a Culorile Toamnei (Az ősz színei) című vetélkedőn második díjat érdemelt ki, emellett a helyesírási versenyen és a román tantárgyverseny megyei szakaszán is jeleskedett. Miklós Ágota és Tóth Róbert részt vett a Kriza János mesemondó verseny megyei szakaszán, és a kicsik is kezdtek ráérezni a versenyek ízére, az 1–4. osztályosok közül Simon Helén a Kányádi Sándor megyei szavalóversenyen érdemelt dicséretet.
Iskola másként
Az április utolsó hetében rendezett Iskola másként keretében volt kézműves-, sport- és főzős nap, emellett kirándultak a Csíkszereda–Székelyudvarhely–Korond útvonalon. Az intézményvezető szerint „jó, hogy a tanintézményekre bízzák az időpontválasztást. Bár olykor felfordulást eredményez az említett hét, kétségkívül megvan a pozitív oldala is”.

Ballagás és tanévzáró
Június 7-én ballagott el az iskola zömében líceumi osztályokba készülő tizenegy végzőse, akik ma (kedden) tudják meg a képességvizsga eredményét. A tanévzárót május 15-én, pénteken rendezték a kultúrotthonban, ahol a legjobbak díjazása után az előkészítő-hetedik osztályosok mutatták be produkcióikat. Az ötödikesek a Vizita (I. L Caragiale) című jelenettel, illetve a hetedikesek a tánc fejlődését bemutató produkciójukkal osztatlan közönségsikert arattak.
A következő tanévet illetően az intézményvezető elmondta, előkészítő osztályba tizennégyen iratkoztak be, egyelőre nincsenek összevont osztályok, és ősztől a délutáni iskolát is beindítanák, amennyiben lesz rá igény. <<

Hozzászólások