Felhívás!

„Egyedül nem könnyű”

„Egyedül nem könnyű”

Mióta Bölöni Dávid volt polgármestert tavaly szeptemberben eltiltották a közügyek gyakorlásától, megbízott polgármesterként Fábián Sándor addigi alpolgármester látja el az elöljárói teendőket. Azt mondja, nem könnyű egy ekkora községet egyedül irányítani.

 

– Nem könnyű feladat egyedül ellátni egy ekkora község vezetői teendőit. Volt szó arról, hogy júniusban időközi választásokat rendeznek országos szinten tizenöt településen, ám ez egyelőre elmaradt. Vélhetően a közeljövőben egy tanácsost ruházunk fel az alpolgármesteri teendőkkel – fejtette ki az elöljáró.

Megjegyezte, ennek ellenére gyarapodik a község.

– A Dálnokkal közösen benyújtott és pozitívan elbírált, a csatornahálózat építését célzó pályázat végre sínen van, bízom benne, hogy jövőben hozzáláthatunk a munkálatokhoz. A községben Albisban, Felsőcsernátonban, illetve Alsócsernáton egy részén lesz csatornahálózat.

Nemrég írtak alá két szerződést Bukarestben az Országos Helyi Fejlesztési Program lebonyolítójával (PNDL) a Dúlók utcája és a Felsőcsernátont Torjával összekötő út aszfaltozására, illetve a Végh Antal-iskola felújítására. További kiírás esetén a felsőcsernátoni Bod Péter-iskola felújítására is pályáznának, tette hozzá.

További terveik is vannak, amelyeket önerőből valósítanának meg: újraépítenék a Füzi utcában a tönkrement hidat, és a főút mentén járdákat alakítanának ki.

Az elöljárótól a Fűzfalva falurészen található Farkas–Konnáth-kúria felújításáról is érdeklődtünk. Az országos vidékfejlesztési program keretében történt sikeres pályázat eredményeként tavaly látott hozzá ifjú Gál Zoltán tervei alapján a Baumeister cég az ingatlan külső-belső felújításhoz, a munkálatokat a szerződés értelmében jövő év március végéig kellene elvégezni. A falu által a 19. században iskola működtetésére megvásárolt épületen kicserélték a tetőzetet, és a tetőablakokat is újjáépítették.

Vakolják a Farkas–Konnáth-kúriát

 

 

 

 

 

 

 

– Elkészülte után a keleti szárny óvodaként működne, a nagyteremben és a nyugati szárnyban kulturális központot létesítenénk – osztotta meg lapunkkal az elképzeléseket Fábián Sándor.

 

Hozzászólások