Felhívás!

Adventi események

Adventi események

Múlt pénteken 17 órakor a Szent Rita gyermekotthon tanulói megnyitották Esztelneken az adventi vásárt. A ferences zárda előtti téren vasárnap az első adventi gyertyát is meggyújtották.

A fiatalok asztaldíszeket, kopogtatókat, illatosítókat, karácsonyi díszeket és adventi koszorúkat árusítottak.

Este hat órakor ünnepváró akusztikus koncertet tartottak, fellépett a szászrégeni Titán zenekar, a Szabó Előd (ének), Balázs Norbert (basszusgitár), Géczi János (billentyűs hangszerek), Tisza Kálmán (dob) és a Boér Károly (akusztikus gitár) összetételű rockegyüttes rendkívül jó hangulatot teremtett a kultúrotthonban, hiszen ismert karácsonyi és saját szerzeményű dalokat is játszottak.

Az esztelneki önkormányzat és az Esztelnekért Egyesület meghívására koncertező együttesnek sikerült ünnepi hangulatot varázsolnia a teremben és a résztvevők lelkében.

Az első adventi gyertyát vasárnap 17 órakor gyújtották meg, az eseményen közreműködtek az esztelneki Nagy Mózes iskola diákjai, akik a karácsonyt megelőző időszakban minden vasárnap jelen lesznek a közösségi eseményen.

Hozzászólások
Jakab Csaba nevére sportcsarnokok telnek meg

Jakab Csaba nevére sportcsarnokok telnek meg

Erdélyben nincs sok zenészdinasztia, a kevesek közt is az egyik legismertebb az ákosfalvi Jakab család. Ők azok, akik egyenként is a saját műfajukban hangszerük mesterei, többen közülük nem csak hazai, erdélyi népszerűségre, hanem nemzetközi elismerésre is szert tettek. Jakab Csaba kiváló billentyűs a jazz, rock, pop örökzöld műfajaiban, de mint énekes-szólista is sokat szerepel rádiókban, televíziós csatornákon. Nevére sportcsarnokok telnek meg, és a jelenlegi élvonal sztárjai szívesen veszik, ha kísérő zenekarukban jelen van.