Felhívás!

Adventi események

Adventi események

Múlt pénteken 17 órakor a Szent Rita gyermekotthon tanulói megnyitották Esztelneken az adventi vásárt. A ferences zárda előtti téren vasárnap az első adventi gyertyát is meggyújtották.

A fiatalok asztaldíszeket, kopogtatókat, illatosítókat, karácsonyi díszeket és adventi koszorúkat árusítottak.

Este hat órakor ünnepváró akusztikus koncertet tartottak, fellépett a szászrégeni Titán zenekar, a Szabó Előd (ének), Balázs Norbert (basszusgitár), Géczi János (billentyűs hangszerek), Tisza Kálmán (dob) és a Boér Károly (akusztikus gitár) összetételű rockegyüttes rendkívül jó hangulatot teremtett a kultúrotthonban, hiszen ismert karácsonyi és saját szerzeményű dalokat is játszottak.

Az esztelneki önkormányzat és az Esztelnekért Egyesület meghívására koncertező együttesnek sikerült ünnepi hangulatot varázsolnia a teremben és a résztvevők lelkében.

Az első adventi gyertyát vasárnap 17 órakor gyújtották meg, az eseményen közreműködtek az esztelneki Nagy Mózes iskola diákjai, akik a karácsonyt megelőző időszakban minden vasárnap jelen lesznek a közösségi eseményen.

Hozzászólások
Lapértesülés: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

Lapértesülés: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

Az Il Giornale olasz napilap által elsőként közölt uniós belső dokumentáció szerint az Európai Bizottság új kommunikációs irányelveket fogalmaz meg, s ezek a többi között tiltják a karácsony kifejezés, valamint a hagyományos európai keresztény nevek használatát, amit “a politikai korrektség lázálmának” nevezett Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek elnöke.