Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munkaügyi miniszter: jövő héten javaslatot teszek a gyerekpénz növelésének mértékéről

Munkaügyi miniszter: jövő héten javaslatot teszek a gyerekpénz növelésének mértékéről Gazdaság

A jövő héten javasolni fogja a kormánynak a gyerekpénz emelését, azonban csak annyi százalékkal, amennyit a büdzsé lehetővé tesz, jelentette be Violeta Alexandru munkaügyi miniszter kedd este.

Hirdetés
Hirdetés

Rámutatott, finanszírozási forrás hiányában a gyerekpénz megduplázásának ígérete felelőtlenség.

„Tudatában vagyunk az alkotmánybíróság döntésének és megoldást fogunk találni. A PNL emelte már a gyerekpénzt. Nem arról van szó, hogy nem értjük meg, vagy nem vagyunk tudatában annak, hogy szükség van erre. De megduplázni…(…) A gond az, hogy a büdzsé ennyi, ebből kell fedezni minden szükségletet. Nem vall felelős hozzáállására egyik napról a másikra megduplázni valamit, anélkül, hogy megmondanád, milyen pénzből. (…) Nőni fog a gyermeknevelési pótlék. Jövő héten javasolni fogom a kormánynak a pótlék megemelését, azonban csak annyival, amennyi a büdzsé szempontjából még fenntartható” – nyilatkozta a munkaügyi miniszter a B1TV műsorában.

A pénzügyi minisztérium hamarosan megvonja a költségek és bevételek mérlegét eme koronavírus-járvány sújtott időszak után és kiderül, milyen lehetőségek vannak, mondta még Alexandru, leszögezve azonban, hogy a nyugdíjak biztosan nőni fognak.

Leszögezte, az országot nem ígéretekkel kell kormányozni, ha pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) emelni akarta volna a nyugdíjakat, megtette volna azonnal, amikor kormányon volt.

Ami pedig az európai alapok esetleges felhasználását illeti a gyerekpénz és a nyugdíjak emelésére, Alexandru hangsúlyozta, hogy az európai szabályok nagyon szigorúak ezen a téren, a pénzeket nem lehet ide-oda tologatni, mert azoknak világos és jól meghatározott felhasználási előírása van: beruházásokra és más fejlesztési projektekre.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük