Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két „minivakációjuk” lehet a közalkalmazottaknak az ünnepi időszakban

Két „minivakációjuk” lehet a közalkalmazottaknak az ünnepi időszakban Gazdaság

Szabadnappá nyilváníthatják december 27-ét és január 3-át a közintézményekben dolgozók számára, derül ki egy kormányhatározat-tervezetből, amelyet a Profit.ro gazdasági portál tett közzé.

Hirdetés
Hirdetés

Ha a kormány elfogadja a tervezet, a közalkalmazottak két „minivakációjuk” lehet az ünnepi időszakban, az első december 25-29. között, a második pedig január 1-5. között.

A határozattervezet szerint a plusz szabadnapokat 2020. január 31-ig kell bepótolni.

Ludovic Orban miniszterelnök egy csütörtöki rádióinterjúban megerősítette, hogy a kormány hamarosan döntést hoz ebben a kérdésben.

Bár az intézkedés csak a közszférában dolgozókra vonatkozik, hasonló esetekben általában a magán vállalatok is szabadnapot adnak alkalmazottaiknak.

FRISSÍTÉS: A kormány szabadnapnak nyilvánítja december 27-ét és január 3-át

A kormány szabadnapnak nyilvánítja december 27-ét és január 3-át a közszférában, de a kincstár dolgozni fog december 27-én is – jelentette be a pénteki kormányülés elején Ludovic Orban miniszterelnök.

Az állami alkalmazottaknak utólag be kell pótolniuk ezeket a pluszban kapott szabadnapokat – közlte Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

(Profit.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 19., 19:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem tudom megérteni, 19-én arról beszélünk, hogy 27-ét szabadnappá nyilvánítHATják… Mindig pár héttel azelőtt derül ki, hogy jééé, egy nap fog a hétvége és valamelyik ünnep közé ékelődni, aztán a kormány ünnepélyesen egy héttel azelőtt úgyis szabadnappá nyilvánítja (persze, szigorú pótlással)

 • User
  Dátum: 2019. december 21., 18:57
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szerintem az úgynevezett közalkalmazottak a legutolsó rabszolgák. Több mint 6száz év óta senki nem szabadította meg terheiktől. Ideje lenne a szolgai béreik törlesztésének, visszamenőleg akár harminc évre is. Vigyázat, ez a legkevesebb!