Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az állam is adózzon ingatlanjai után!

Az állam is adózzon ingatlanjai után! Gazdaság

Az állam gyakran azt sem tudja, mi fölött rendelkezik ezért is szükség lenne arra, hogy ingatlanadót fizessen, hiszen ez hozzájárulna egy tisztességes nyilvántartáshoz, véli Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere úgy véli, az állam tulajdonában lévő ingatlanokra legalább az érvényben lévő helyi adók egytizedét ki kellene vetni.

Hirdetés
Hirdetés

Ez a vélemény egybecseng a megyei jogú városok szövetségének kezdeményezésével, miszerint az állami intézményekre is vethessenek ki ingatlanadót, hiszen az Alkotmány kimondja, a törvény előtt mindenki egyenlő. 

Antal Árpád szerint ha adót kellene fizessen, vélhetően a hadügyminisztérium se ragaszkodna például a 70 hektáros sepsiszentgyörgyi katonai lőteréhez, amelyet engedélyek hiányában amúgy sem tud ekként használni. Másrészt az állam legnagyobb sepsiszentgyörgyi beruházása a hatalmas csendőrkaszárnya, amely után jelentős adóbevételre tehetne szert az önkormányzat.

Sepsiszentgyörgy polgármestere arra a visszás helyzetre is rámutatott, hogy jelenleg a villanyvállalatnak sem kell adót fizetnie a beton villanyoszlopai után, annak ellenére, hogy a korábbi állami tulajdonban lévő vállalatot időközben magánosították, sőt hatalmas nyereségét ki is viszi az országból. Antal Árpád úgy véli, ha a villanyvállalat betonoszlopait megadóztathatnák, akkor a cégnek érdeke lenne azokat eltüntetni, így nem késnének annyit az útfelújítási munkálatok, mert jelenleg be kell várni a villanyvállalatot, hogy föld alá helyezze vezetékeit, és eltüntesse fölöslegessé vált oszlopait.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük