Felhívás!

Véradás az óvodában

Rendhagyó nyílt napot tartanak a megyeszékhelyi Benedek Elek Napközi Otthonban. Február 28-án 9–16 óra között nem csak az óvodai életbe, a sarkok és kuckók világába nyerhetnek betekintést a szülők, hanem felelős magatartásból is példát mutathatnak gyerekeiknek, életet menthetnek a véradással.

– Nagyon sok a beteg gyerek és felnőtt, nekünk, egészséges embe­reknek erkölcsi feladatunk, hogy amennyiben lehetőségünk van rá, segítséget nyújtsunk. Én 18 éves korom óta vagyok rendszeres véradó és tudom, hogy egy-egy ember élete azon múlik, hogy időben megkapja a szükséges vérmennyiséget. Ezért döntöttünk úgy a kollégáimmal, hogy idén a jócselekedet, a felebaráti szeretet jegyében szervezzük meg a nyílt napot, arra ösztönözve a szülőket, hogy aki teheti, adjon vért, magyarázta Pethő Enikő óvodavezető.
A megyeszékhelyi vérközpont munkatársai a tanintézmény tornatermében fogadják a felnőtteket, és helyben le is veszik a vért. Nem szükséges semmilyen orvosi igazolás, és reggelizni is ajánlott.
Pethő Enikő és munkatársai úgy vélik, hogy az óvodának az egyik fő feladata az egymásra való odafigyelésre, elfogadásra való nevelés, a gyerekek szociális érzékenységének fejlesztése, a közösségi szellem erősítése, és mindez példamutatás révén.
Természetesen a szülők megtekinthetik a csoporttermeket, betekintést nyerhetnek a tevékenységekbe, benézhetnek a konyhába, megismerhetik az ősszel kiscsoportot kezdő óvónőket. Szeptembertől három napközis kiscsoport (két magyar és egy román tannyelvű), valamint egy rövid programú, úgynevezett déli óvodai vegyes csoport indítását tervezik. (nk)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.