Hirdetés
Hirdetés

Elsők a barótiak

Elsők a barótiak Cseperedő

Barótiak nyerték a kárpát-medencei általános iskolás diákok számára szervezett nemzetközi közgazdasági versenyt.

A Kőrösy Alapítvány által 7-8. osztályos diákok számára meghirdetett Közgazdász Palánta nemzetközi megmérettetés célja, hogy a fiatalokkal megszerettessék a közgazdaságtant. Idén első alkalommal nem csak magyarországi, hanem határon túli magyar lakta településekről is voltak jelentkezők. Összesen 90 csapat nevezett be, az első online forduló után 45-en jutottak tovább, majd a második kört követően a legjobban teljesítő 8 csapat kapott meghívást a szegedi döntőre, ahol erdélyi, vajdasági és magyarországi diákok mérték össze tudásukat.

A versenybe három csapat nevezett be a baróti Gaál Mózes Általános Iskolából. Közülük a Pénzelők egyetlen erdélyiként került be a döntőbe, ahol többek között keresztrejtvényt kellett fejteniük, ismert céglogókat felismerniük egy apró részletből, illetve volt olyan feladat is, amelyhez a belvárosban sétálva kellett megkeresniük a segítő információkat. A versenyt Gazda Katalin tanítványai, a Szabó Iringó, Gilva-Demeter Szeréna és Incze-Veress Szabina alkotta csapat nyerte meg.

A tanintézmény vezetősége ezúton mond köszönetet a támogatóknak: a baróti önkormányzatnak és Vida András helyi vállalkozónak. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáruknak!

Kép: www.facebook.com/Gaal.Mozes

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük