Felhívás!

Első helyezéssel tértek haza

Első helyezést ért el a kovásznai 2-es számú óvoda csapata a Kiskurutty Oktatási és Művelődési Társaság szervezésében lezajlott 5. Kiskurutty Játéktanoda megyei döntőjén, a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Óvodában.

A versenyen kézdivásárhelyi, kovásznai és zabolai ovisok négyfős csapatokkal vettek részt. A kovásznai óvoda nagycsoportosai: Nădejde Benke Alpár, Bagoly Anna, Bitai Boróka, Máté Jázmin első helyezést értek el Sófalvi Zsuzsanna és Ördög Rozália Edit óvónők vezetésével.

– A gyerekeknek mesék szárnyán haladva kellett különböző feladatokat megoldaniuk. A verseny végén oklevélben és ajándékban részesültek – tudtuk meg Gergely-Kovács Katalin óvodaigazgatótól, aki elmondta: a következő szakasz, országos verseny Nagyszebenben lesz megtartva, és reméli, hasonló sikereket érnek el a kicsik.

A vetélkedőn való részvétel mellett is eseménydús volt az élet az óvodában, ugyanis télen szánkózást szerveztek a szülőkkel, fotókiállítást a gyerekek és szüleik ovis képeivel, farsangkor a teljes intézmény beöltözött, és különböző interaktív játékokban vehetett részt. A Föld napjára divatbemutatót terveznek hulladék anyagokból, a víz napjára pedig a forrásokat tisztítják meg. Ezen kívül készülnek a gyermeknapra, valamint mesemondóversenyt és népigyerekjáték-találkozót is szerveznek a közeljövőben. A Kovásznai 1-es és 2-es számú óvoda és bölcsőde összesen 193 gyermeket számlál. Az intézményben 18 óvónő dolgozik. 6 magyar, 3 román csoport, illetve egy román-magyar bölcsőde működik jelenleg.

(Ahogyan arról már beszámoltunk, a kovásznai csapat mellett a sepsiszentgyörgyi Árvácska Napközi Otthon Babócák csapata is továbbjutott az országos döntőre.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.