Felhívás!

A matematika ünnepe

A matematika ünnepe Cseperedő

Több mint 1200 tanuló vett részt a 30. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján. A legjobbak tovább jutottak az április 12–14. között Szombathelyen megrendezendő Kárpát-medencei döntőre.

A díjkiosztó gálának a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme adott otthont. Kondor Ágota igazgató a matematika ünnepének nevezte a rendezvényt. Varga Csilla, a Mikes Kelemen-líceum matematikatanára, a verseny megyei szervezője elmondta, idén a vetélkedő megyei szakszán 31 iskola 1246 tanulója vett részt, ez az elmúlt évhez képest növekedést jelent, hiszen tavaly 28 tanintézményből 1194 diák méretkezett meg. A 2–8. osztályosoknál évfolyamonként az első 20 helyezettet, a 9–11. évfolyamon az legjobb tízet, míg a végzős középiskolásoknál az első hat diákot jutalmazták.

Megyénket 12 diák képviseli a szombathelyi versenyen: Ercse Ferenc (3. osztály), Andók Dezső Dávid (4. o.), Ráduly Roland Márk (5. o.), Miklós Janka (7. o.),  Kovács Álmos (9. o.), Miklós Csenge (11. o.), Roth Apor (11. o.) a Székely Mikó Kollégiumból, Bereczki Balázs (6. o.), Bereczki Anna (8. o.) a Mikes Kelemen-líceumból, Kozma Rákhel (2. o.) a Váradi József-iskolából, valamint Kotró Magor (5. o.) és Vitályos Norbert(10. o.) a kézdivásárhelyi Nagy Mózes-líceumból. Elismerésben részesültek a legjobb csapatok, különdíjakat is átadtak, és a legeredményesebb felkészítő tanárokat is díjazták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások