Afelől senkinek sincs kétsége (ha volt, ezután már nem lesz), hogy a romániai apróhirdetéseket böngészve szinte mindent, vagy inkább mindent is találni. A legkülönbözőbb tárgyakba és termékekbe botlani a nyomtatott és az online reklámfelületeken, legyen az bélyeggyűjtemény, traktor sárvédő, vagy éppen jegygyűrű.

 

Az Olx.ro, az online bolhapiac egyik legnagyobb üzemeltetőjének oldalán ennél a szintnél azért jócskán túllépő árucikkbe botlani. Ez egy, a Ceaușescu házaspárt portréjával díszített klasszikus perzsaszőnyeg, melyért egy bukaresti polgár nem több és nem kevesebb, mint 45 ezer eurót kér. A portékát a “Sport, szabadidő, képzőművészet” kategóriában árulja, és eredetiségét hivatalos okmányokkal tudja igazolni.

 

A romániai kommunista rezsim személyi kultuszát csodálatosan szemléltető gyapjúszőnyeg termékleírásában a következő áll:

“Kézzel szőtt gyapjú szőnyeg a Ceaușescu házaspár portréjával

Egyedi darab!

Eladom a gyapjúból készült kézzel szőtt szőnyegemet, amelynek központi kompozíciója Nicolae és Elena Ceaușescu arcképe súlyozott, kék háttérrel, ovális szegéllyel, kézműves mintákkal. A méretek: 2,95 m / 2,60 m. A szőnyeget manuálisan, a néhai UCECOM alkalmazottja, Mislea Baicoi egy párttisztviselő megrendelésére 2 évig készítette, aki azt a Ceaușescu családnak ajándékozta.

A hitelességét igazoló okmányok a birtokomban vannak!”

A diktátort és nejét ábrázoló kárpit, ami már történelmi relikviának számít, egyáltalán nem tűnik kopottnak. Akár még jól is jöhet a nappaliba, heverészőnek, ha végül csak padlóra küldi Romániát a kommunista nosztalgiázás! 

Itt megrendelheti!

 

(profit)

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nahat….micsoda hir , erdemes volt errol cikket irni
  valoszinuleg nagyok sok ember van , akit az erdekel , h ki milyen hulyeseget arulnak online…..

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 11:09
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Kérdem a polgármester urat miért szereti össze azokat a kutyákat amelyek et rendszeresen etetnek és van hol legyen ahonan az egyik nap elvitték hozak vissza met ő nem bánttot senkit

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: -8

  A polgarmestered azert szedeti ossze a kutyakat,mert ezek a hatalom emberei minden mas eletformat utalnak,a sajatjukon kivul.Te nem latod,hogy egyik a tyukokat olette,a masik a disznokat,a harmadik a medveket,a negyedik a kutyakat stb. Ezek ugy tartjak magukrol,hogy mas elolenynek ebben az orszagban nincsen helye,meg az embertarsaiknak sincs,csak kizarolag nekuk,a voros majmoknak akik ezt az orszagot vezetik.Mikor mar minden mas elolenyt kiirtottak ebbol az orszagbol, akkor azon embertarsaikra fognak vadaszni,melyeket ok ugy tartjak,hogy nem kozuluk valok. Mert a bolsevikok soha nem ereztek es soha nem is fogjak magukat jol erezni,ha nem gyilkolhatnak!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 17:55
  ÉRTÉKELÉS: -10

  Te tenyleg nem vagy tisztaban a bolsevik es meg egy csomo szo jelentesevel, ugy mint ol, voros majom, kiirtani, gyilkolni stb. Oriasi zur van a fejedben.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 20:13
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Na ide figyeljel te szekus! Ugy latom nagyon ram vagy allva de en tudom,hogy mi az ami nem tetszik neked.Es pedig:AZ IGAZSAG. Mert az igazsag a te fajtaidnak mindeg is tabu tema volt,hiszen ti a diverzio,a hazugsag,es a cselszoves nagymesterei voltatok eleteteken at. Nektek nem tetszik az ha valaki a szemetekbe mondja az igazat.Mondd,hogy lehetseges az,hogy mind akik a Ceausescu idejeben olyan jol eljatszottatok a legnagyobb patriotat,a legnagyobb nacionalistat es a legnagyobb kommunistat most a Ceausescu halala utan a legnagyobb kulakokka es barokka nottetek ki magatokat.Koppenyforgato egy hazug rablobanda vagytok ti,hallode?! Nektek sem a kommunizmus elveihez,sem a demokracia elveihez nincsen semmi kozotok.Nektek ebben az orszagban mindeg is csak a lopashoz,a csalashoz,a cselszovesekhez es a nep kizsakmanyolasahoz volt kozotok.No meg a gyilkossagokhoz amiket a mult rendszerben es a jelenben is elkovettetek.A multban a “nepi demokracia”(micsoda hazug bolsevik jelzo!) ellensegeit nyirtatok ki,a jelenben az uzleti rivalisaitokat. Szemet egy bolsevik rablobanda vagytok ,hallode !

  • User
   Dátum: 2018. augusztus 10., 0:40
   ÉRTÉKELÉS: -8

   Honnan tudjuk, hogy nem te vagy a szekus, nagy igazságosztó? Jól megmondod itt a nagy igazadat számodra ismeretlen embereknek, csak azért, mert eltérő véleményen vannak. “Te fajtád, ti gyilkosok, te szekus, ti rablóbanda” talán ismersz innen személyesen valakit, hogy ilyen jelzőkkel dobálózol? Eltér a véleménye a tiedtől? Na, az biztos rabló szekus, bolsevik… Milyen nagybetűs igazság ez?

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 10., 9:36
  ÉRTÉKELÉS: -11

  Hagyd az urget, megfutott az agya, nem erdemes vitatkozni vele. Egyebkent lehet, hogy tenyleg szekus. Egyfolytaban provokal, mocskolodik, propagandat folytat. Csak azt nem ertem, miert engedik be ide minden hulyeseget.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 10., 10:20
  ÉRTÉKELÉS: -14

  A ti agyatok az nem futott meg.Ti szekusoztok masokat,mikozben mindeg mindenbe belekottok,fokeppen azok kommentjeibe akik nem nyaljak veletek egyutt a hatalom se..et!

Ajánló

Szárnyaló vállalkozás: fényűző tyúkpelenkák

Julie Baker soha nem álmodott arról, hogy valaha is piacvezető lesz a luxus-kivitelezésben gyártott tyúkpelenka bizniszben. Sőt, 2010 előtt, mikor “Elkényeztetett Baromfi” (Pampered Poultry) nevű cégét alapította, még csak nem hallott a csirkepelenkáról.   Tíz éve még csirkéket nevelt lányával egy kis amerikai farmon, a New Hampshirebéli Clermontban. Ekkor lett figyelmes egy, a youtubon megosztott […]

Zebraszamár született a budapesti cirkuszban

Most akkor ez zebra vagy szamár?! Nagyot nézett a Magyar Nemzeti Cirkusz társulata, mikor végre megszült a Kenya névre hallgató vemhes zebrájuk.   A világra jött apró csikó ugyanis szokatlan módon, csak a lábain viseli a zebrák jellegzetes fekete-fehér csíkozatát, a teste viszont tarka, akárcsak a szomszédos kifutó lakója, Levente, a tarka-szamár. Minden jel arra […]

Bocskort ajánl a kutyáknak a svájci rendőrség

A zürichi rendőrség arra biztatja a kutyatulajdonosokat, nyárára húzzanak lábbelit kedvenceikre, óvva azok mancsát a felforrósodott aszfalttól.   Az SRF közszolgálati csatorna tájékoztatója szerint Zürich város rendőrsége “Forró kutya” fedőnevű felvilágosító kampányba kezdett, amivel arra próbálják rávenni az ebtartó gazdákat, hogy a nyári kánikulában védjék cipővel állataik mancsát. Az égető városi aszfaltrétegen való kutyagolás ugyanis […]

Már a tetoválást is szabályozná az Európai Bizottság

A brüsszeli bürokrácia rajta hagyná a keze nyomát az európai tetoválásokon is. No, nem tartalmi elemekbe szólna bele Brüsszel, hanem azért mérlegelik a tetkók szabályzását, mert nincs még olyan EU-s direktíva, amely meghatározná és előírná, milyen kémiai összetételű festékanyagokkal dolgozhatnak a tetoválószalonok művészei.   Ahhoz képest, hogy az EU-ban a kozmetikumok és a textilipar területén […]

Skripal ügy: titokzatos román Mercedes után nyomoz a brit rendőrség

  Az Egyesült Királyság és Oroszország között komoly diplomáciai feszültségeket okozó, ritka idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet kapcsán új nyomról számolt be a brit sajtó. A Skripal-ügyön dolgozó brit nyomozók tájékoztatása szerint a bűncselekmény előtti napokban a lakók egy román rendszámú Mercedest láttak a környéken ólálkodni. Egy szemtanú állítja, a négy utas közül az egyik nő […]

Zebra vagy szamár?

Erre a látszólag egyszerű kérdésre sincs egyértelmű, fekete-fehér válasz. Legalábbis Egyiptomban nincs, ahol a kairói állatkertet csalással gyanúsítják a látogatók. Az itt is látható fotóval alátámasztott vád szerint a zebrák kifutójába a vadaskert alkalmazottjai egy hamisított egyedet – csíkosra festett szamarat tettek közszemlére. És bár első látásra tényleg zebrának tűnik a kerítés mögött kérődző barátságos […]

Székelyföldön ütötték meg a 6-os lottót

    A Román Lottótársaság közleménye szerint július 19.-én, csütörtökön, a kora esti órákban a Hargita megyei Maroshévízen ütötték meg a 6-os lottót. Nem is akár hogyan, hanem kiütéses telitalálattal – zsebre is vágva a főnyereményt! A jutalom, ami az idei év legnagyobbika, nem több, és nem kevesebb, mint 9 millió 720 ezer 865 lej.  Ja, […]

Nem szuper és nem kék

Akit kicsit is érdekelnek a csillagászati események, valószínű, hogy felkapta fejét, amikor ilyen híreket látott, hallott: „2018. január 31-én igen ritka holdfogyatkozás lesz!”, „150 éve nem látott eseményt fog produkálni a Hold”, vagy „Szuper kék vérhold 2018. január 31-én”.