Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nehéz dolguk volt
A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub fiú asztalitenisz-csapata – Toma Darius, Medvés Antal, Bedő Norbert – két mérkőzést megnyerve a hetedik helyen végzett csoportjában a B-divíziós csapatbajnokság bodzavásári visszavágó-sorozatában. A céhes városbeliek a sepsiszentgyörgyi Electrica II-t 5-4-re, Marosludast pedig 5-3-ra gyűrték le, emellett 5-2-re kikaptak a Székelyudvarhelyi ISK II-től és a Foksányi Proaktivtól, 5-1-re a Câmpulungi Pristavutól, illetve 5-3 arányban alulmaradtak a fővárosi ACTT-vel, és 5-0 arányban a Steauával szemben. Ez összesítettben a hatodik helyhez volt elég, ami azt jelenti, hogy a bennmaradásért február végén, március elején egy újabb oda-vissza kört kell játszaniuk. A sepsiszentgyörgyieknek sem kedvezett a szerencse, a Balázs Gergő, Nagy Magor és Bedő Norbert alkotta Electrica II a kézdivásárhelyiektől elszenvedett vereség mellett 5-1-re kapott ki a Bukaresti ACTT-től és a Câmpulungi Pristavutól, 5-0-ra a fővárosi Steauától, a Foksányi Proaktivtól, Marosludastól és a Székelyudvarhelyi ISK II-től.
A Nagy Mózes SK lánycsapata (Mike Boróka, Papp Rebeka, Oláh Kriszta) Giurgiuban szerepelt a B-divíziós visszavágókon, ahol 5-3-ra győzött Râmnicu Sărat ellen, ami az odavágóbeli eredményekkel együtt valószínűsíthetően elég lesz a bennmaradáshoz. <<

A legjobb nyolc között a magyarok
Remek játékkal, szinte végig vezetve, teljesen megérdemelten győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai bajnok Dánia ellen a franciaországi világbajnokság nyolcaddöntőjében, és jutott a legjobb nyolc közé. Sokat nyomott a latban a bokasérülésből visszatérő Nagy László jelenléte a védelemben, a kapuban pedig a bravúrt bravúrra halmozó Mikler Roland nyújtott biztonságot. A végjáték rendkívül izgalmasra sikerült, az utolsó négy perc döntetlenről indult, majd Balogh és Császár is eredményes volt, amikor negyven másodperccel a vége előtt Mikkel Hansen szerzett gyors gólt. Császár gólja zárta le a meccset. 27–25-re (13–12) nyert Magyarország, és a keddi negyeddöntőben Norvégiával találkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük