Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesiklásból jeles

Lesiklásból jeles Sport

Szombaton rendezték meg Csíksomlyón a Hargita megyei síbajnokság első fordulóját, a Tanulók Háza Kupát. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Ski Team csapata is meghívást kapott e rangos eseményre, amelyen összesen hét csapat vett részt.

A sepsiszentgyörgyiek a Maroshévízi Sportiskola, a Gyergyószentmiklósi ISK / Síegylet, a Csíkszeredai Sportiskola / Tanulók Háza, valamint Székelyudvarhely legjobb sízőivel vették fel a versenyt, nem is akárhogyan. A verseny két futamból állt a nagyon nehéz, jeges pályán, amelynek betudhatóan sok volt a kieső a nagyobb gyerekeknél (V–XII. osztályosok).
A Sport-All Ski Team Bocz Attila edző irányításával 11 gyerekkel nevezett, akik egy kivétellel mindannyian befejezték a versenyt. Remek teljesítménnyel a dobogó második fokára állhatott Taranek Bernárd (5 éves), Finta Szilárd pedig a nagyon erős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg a 14–15 éves korosztályban.
További eredmények: 4. hely: Molnár Etele (9 év), Bíró Maja (9 év), Barta Martina Máté (12 év), Kádár Benedek (15 év);
5. hely: Florea Csanád (6 éves), Rápolti Erhald (13 év); 7. hely: Molnár Bulcsú (11 év), 9. hely: Antal Soma (11 év). A csapat a Hargita megyei bajnokságban összetettben a negyedik helyen áll 619 ponttal, és tervezik, hogy a következő három fordulón is jelen lesznek, sőt, felkérést kaptak egy forduló megrendezésére Sugásfürdőn.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük