Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem volt ellenfél az Olimpia

Nem volt ellenfél az Olimpia Sport

A tabella első helyén álló sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC idegenben magabiztosan, 34 ponttal verte a negyedik helyezett Brassót a női kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A találkozó előtt pár száz zöld-fehér szurkoló lepte el a brassói sportközpontot, akik fantasztikus hangulatot teremtve ismét megmutatták, hogy a lelátókon is „Sepsiszentgyörgy a bajnok”.

A D.P. Colibași sportcsarnokban megszervezett mérkőzést 0-8-cal kezdte a Sepsi-SIC, a brassói Olimpiának csak a negyedik percben sikerült pontot szereznie, de rövidesen már tíz pontra emelkedett a zöld-fehér előny (2-12). Szünetig tovább nőtt a különbség, az első negyed végén 12 ponttal vezettünk (8-20). A folytatásban sem változott sokat a játék képe, így a második szakasz harmadik percében már 19 pontos különbséget mutatott az eredményjelző tábla (10-29). A hazaiaknak hosszú percekig csak „elvétve” sikerült a gyűrűbe találni, így a félidő végén már húszpontnyi előnnyel bírt a Sepsi–SIC (19-39).

A térfélcsere után a sepsiszentgyörgyi alakulat még hatékonyabban támadt és védekezett, mint korábban, Zoran Mikes tanítványai 0–5-tel kezdtek (19-44), és az ötödik percre már 28 pontra léptek meg (22–50). A hazaiak próbáltak az eredmény után szaladni, de csak kisebb felvillanásokra futotta, többnyire a bajnok akarata érvényesült, így a harmadik negyed végén 31–63 állt az órán. A záró etap már kevés izgalmat hozott. A Sepsi–SIC egy kicsit kiengedett a biztos vezetés tudatában, de a bírók is „hozzájárultak” ahhoz, hogy valamivel kiegyenlítettebbé váljon a játék. Ez azonban csak annyira volt elég, hogy a hazaiak az ötödik percben harmincpontos hátrányra „zárkóztak fel” (39-69), de valódi veszélyt nem jelentettek a végeredményre nézve, a Sepsi–SIC egyértelmű győzelmet aratott: 45–79 (8–20, 11–19, 12–24, 14–16).

A mérkőzés kezdőhangját a zöld-fehér lelátókról a „szégyen-szégyen” rigmus skandálása adta miután a szervezők úgy döntöttek, hogy „premierként” a sepsiszentgyörgyi szurkolóktól 15 lejes belépőt inkasszálnak, és mindezt három, egyenként 5 lejes jegy fejében. Tették ezt úgy, hogy információink szerint a „kivételezett” brassóiaknak kisebb összeget kellett lepengetniük. Rusz István, a Sepsi–SIC klubmenedzsere érdeklődésünkre elmondta, írásban kérték a szakszövetségtől, hogy ezt vizsgálják ki. „A Román Kosárlabda-szövetség rendszabályzatát sérti, és remélem, hogy pozitívan fogják elbírálni. A pályán viszont legalább meg tudtuk mutatni, hogy bármit is tesznek ellenünk, mi jobbak vagyunk”, húzta alá. Rusz szerint már az első pillanattól látszott, hogy a két csapat „nincsen egy utcában”, és ez csak fokozódott a játék során, a Brassó csapata nem tudott felzárkózni. „Dicséretes, amit a lányok tettek, dicséretes, amit a szurkolóink tettek, végig énekeltek, szurkoltak annak a csapatnak, aki most megérdemelte ezt”, fűzte hozzá a klubmenedzser. Zoran Mikes csapata szerdán lép újra pályára a Kolozsvári U ellen, a mérkőzésnek 19 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük