A Sepsi OSK vasárnap a már biztos kieső Resicabánya ellen veszi fel a kesztyűt Fotó: Henning János

A Sepsi OSK számára nem okozott gondot a három pont begyűjtése a labdarúgó II. liga hétközi, 36. fordulójában. Mint ismeretes, kedden 3-0 arányban léptük le a vendég Brăilát. A forduló zárómérkőzésén óriási meglepetésre kikapott a nagy rivális Aradi UTA, amely hazai pályán 2-1 arányban kapitulált az utolsóelőtti Balotești-el szemben. Még két forduló van hátra a pontvadászatból, vasárnap a Resicabánya elleni kiszálláson egy döntetlen elég lesz a piros-fehéreknek ahhoz, hogy sporttörténelmet írjanak.

Az eredetileg izgalmasnak ígérkező véghajrá a Mioveni szerdai, és még inkább az Aradi UTA csütörtöki vereségével igencsak leegyszerűsödött: a Sepsi OSK maradt versenyben a direkt feljutást érő második pozícióért. Amennyiben a sepsiszentgyörgyi alakulat a hátralevő két fordulóban legalább egy pontot elkönyvel – a hétvégi játéknapon az aradiak szabadnaposak, tehát nem növelhetik pontjaik számát – úgy sporttörténelmi momentumként a következő idényt már az élvonalban kezdheti. A tabella állása: 1. Juventus 78 pont, 2. Sepsi OSK 67, 3. Arad 65, 4. Mioveni 58.

A 2011-ben alakult Sepsi OSK-nak a papírforma alapján nem kellene gondot okozzon a három pont begyűjtése a sereghajtó Resicabánya ellen. Ezt követően a június 3-i zárókörben az a Mioveni látogat Sepsiszentgyörgyre, amelynek már semmi esélye a feljutásra. Egy másik nagyszerű hír, hogy a megyeszékhelyi klub a napokban megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a FRF illetékes bizottságától, csakúgy, mint a fővárosi Juventus, az Aradi UTA, Mioveni és Târgovişte. Szatmárnémeti és Brassó menet közben letett erről a szándékáról, és hiányos iratcsomójuk miatt elutasították kérelmüket.

A 36. forduló eredményei: Juventus – Suceava 5-1, Sepsi OSK – Dacia Unirea Brăila 3-0, Nagyvárad – Mioveni 2-1, Afumaţi – Resicabánya 5-2, Călăraşi – Târgovişte 3-1, Clinceni – Temesvár 2-2, Szatmárnémeti – Rm. Vâlcea 3-0 (játék nélkül), Aradi UTA – Baloteşti 1-2 . Brassó állt.
A 37. forduló programja: vasárnap 11 órától Brăila – Juventus, Suceava – Szatmárnémeti, Baloteşti – Temesvár; 12.30-tól Resicabánya – Sepsi OSK (élőben a Digi Sport1-en és a Dolce Sport1-en); 18 órától Mioveni – Afumaţi. Hétfőn 18 órától: Brassó – Nagyvárad. Clinceni és az Aradi UTA áll. Rm. Vâlcea – Călăraşi 0-3, Târgovişte – Tatrang 3-0 (mindkettő játék nélkül). 

Nyolcas döntőben a KSE

Fontos próbatétel előtt áll a Kézdivásárhelyi SE U19-es korosztályú teremlabdarúgó-csapata, mivel vasárnaptól a bajnoki nyolcas döntőben szerepel Vasluiban. Kieséses rendszerben zajlik a torna, keddig eldől, melyik csapat lesz a korosztályos bajnok. A Gazda József és Căşineanu Adrian által irányított kézdivásárhelyiek a vasárnap esti negyeddöntőben az ellen a Sănătatea Darabani ellen kezdenek, amely a Sepsi Futsált búcsúztatta a pótselejtezőben. A kupában ezüstérmes KSE bizakodóan és felkészülten vág neki a döntőnek, az elmúlt napokban intenzív edzéssorozatokon különféle taktikai elemeket gyakoroltak, és készen állnak arra, hogy a döntőig meneteljenek, és miért ne, akár az aranyéremmel térjenek haza.

A KSE országos döntős kerete: Daczó Alpár, Gondos Szilveszter – Gáll Attila, Gajdó Tamás, Albu Norbert, Rancz Attila, Niczuly Hunor, Erős Erik, Kis Tamás, Kis Balázs, Szakács László, Tamás Norbert, Szabó Levente, Fábián Alfonz.

A program: negyeddöntők (vasárnap): 1. Temesvári Informatika – Dunărea Călăraşi (15.00), 2. FK Székelyudvarhely – Viitorul Buzău (16.45), 3. Inter Vaslui – Kolozsvári Clujana (18.30), 4. Darabani – KSE (20.15). Elődöntők (hétfőn): az 1-es és a 2-es negyeddöntő győztese, a 3-as és a 4-es negyeddöntő győztese. Kedden: kisdöntő és döntő.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Szabó Nikole második Hétvégén a bukaresti Infinity Sport Aréna adott otthont a Román Junior Open elnevezésű nemzetközi ifjúsági fallabda-versenynek, amely része az európai ifjúsági körversenynek. A tornára hat kategóriában 38 gyerek nevezett be Kolumbiából, Izraelből, Bulgáriából, Ukrajnából, Egyiptomból és Romániából. A Kovászna Squash SKE csapatából három fallabdázó tette próbára magát Bara Hunor edző irányítása alatt: […]

Kézdivásárhely a címért

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub U14-es leánykosárlabda-csapata bravúros teljesítménnyel bejutott az ország hat legjobb korosztályos csapata közé, és a bajnoki címért harcolhat a május 30–június 3. között Brassóban esedékes döntő tornán.

Kiszaladták magukat

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai vasárnap a Cenk alatti városban lezajlott Brassó Nemzetközi Maratonon álltak rajthoz két váltóval, az egyik dobogós, a másik dobogóközeli helyen végzett. A hétvégi futóversenyen több mint 3000-en vettek részt.

Piruettek és dupla Lutz

Petra Knezevic Kolarevic edzőnő felrajzolta Kézdivásárhely nevét a hazai műkorcsolya-térképre. A horvát származású szakember elhivatottságának és kitartásának köszönhetően tanítványai az elmúlt hétvégén első alkalommal méretkeztek meg hivatalos versenyen.

Megyei labdarúgás: IV. és V. liga

Nem kis meglepetésre, hazai környezetben szenvedett vereséget az éllovas Gelence, mégpedig a vendég Papolctól, amely 2-1-es győzelmével előlépett a bajnoki tabella második helyére, és öt pontra megközelítette a Nemerét, három körrel a pontvadászat vége előtt. A korábbi második Nagyajta is hazai pályán kapitulált, 2-0 arányban fejet hajtva a helyzeteivel jól sáfárkodó Kovásznával szemben.

A Sporting Budo Klub újabb sikere

A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub karatékái szombaton, a shito-ryu Román-kupán újra tanúbizonyságot tettek a klubnál folyó eredményes munkáról. A Târgovişte melletti Dragomireşti-en lezajlott kupaversenyen 22 klub 320 versenyzője mérte össze erejét.

Izgalmas véghajrá a futballbajnokságban

A Kolozsvári CFR 1907 diadalával zárult a labdarúgó I. liga felsőházi rájátszása, a fellegváriak negyedik bajnoki címüket hódították el vasárnap, miután 1–0-ra legyőzték a Viitorult, és egy ponttal megelőzték az ugyanilyen arányban győzedelmeskedő FCSB-t. A play-outban érdekelt Sepsi OSK pénteki, Juventus felett aratott győzelmével biztonságos távolságra került a kieső zónától, és három fordulóval a vége előtt valószínűsíthetően bebiztosította bennmaradását az élvonalban.

Röviden

Nyertek a magyarok Magyarország kétgólos győzelmével ért végett a szerdán Csíkszeredában lejátszott román–magyar U15-ös korosztályú barátságos labdarúgó-mérkőzés. A csapatok ünnepi hangulatban léptek pályára a csíkszeredai labdarúgó-akadémia stadionjában, a helyiek számára külön öröm volt, hogy a két válogatott keretében két-két székelyföldi játékos is helyet kapott: a romániai válogatottban Albu Attila és Szín Ferenc, míg a magyar […]

Sportajánló a hétvégére

Labdarúgás, III. liga A KSE számára ugyan befejeződött a harmadosztályos pontvadászat, de még két forduló hátra van, és továbbra is nyitott az elsőség kérdése. A 64 pontos éllovas Bákó ma 18 órától az 59 pontos Galaci Oţelullal mérkőzik, ugyanekkor a 60 ponttal bíró Csíkszereda a gyengébben rangsorolt Sănătatea Darabani-t fogadja.   Megyei labdarúgás A IV. […]

Hétvégén indul az idény

Látványos fogathajtó-versenyre kerül sor hét végén Oltszemen. Az Olt menti település modern pályáján szervezik az országos kettesfogat versenysorozat első fordulóját. Bő egy hónap múlva nemzetközi versenyre kerül sor ugyanott.

Sepsi OSK: sikerre hangolva

A Bukaresti Juventus ellen folytathatja győzelmi szériáját a Sepsi OSK, amely Voluntari és Temesvár skalpjának begyűjtése után idén harmadszor gyűrheti le a sereghajtó együttest. A ma 18 órától kezdődő mérkőzésen kötelező módon be kell gyűjteni a három pontot, ami újabb fontos lépés a bennmaradás felé.

Röviden

Érik a lilák első bajnoki címe Már csak egy győzelem választja el a Temesvári Informatika teremlabdarúgó-csapatát fennállása első bajnoki címének megszerzésétől, miután a hétfő esti 1–0-s győzelem után kedden 6–4 arányban múlta felül a tavalyi ezüstérmes Galaci Unitedet annak otthonában. A bajnoki döntő második felvonása is látványos, a végletekig kiélezett összecsapást hozott, a bánságiak szereztek […]

Döntőbe jutott a KSE

Az U19-es teremlabdarúgó-bajnokságban veretlen Kézdivásárhelyi SE sikerrel vette az elődöntős akadályokat, és mindkét mérkőzését megnyerve jutott be a sorozat nyolcas döntőjébe. Ugyanez a bravúr nem jött össze a Sepsi Futsalnak, a sepsiszentgyörgyiek két vereséggel búcsúztak.

Tehetségek a válogatottban

A román felnőtt női kosárlabda-válogatott élén álló Dragan Petricević két háromszéki, illetve két Sepsi–SIC-játékosnak küldött behívót a nemzeti együttes nyár eleji összetartására. A válogatott Bukarestben gyűl össze június derekán, majd június 18–21. között csehországi barátságos turnén vesz részt.

Tovább szárnyal a Sepsi OSK

Újabb fontos lépést tett a bennmaradás érdekében a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kedd este folytatta győzelmi szériáját és 3–0-ra lépte le a vendég Temesvárt egy igencsak emlékezetesre sikeredett mérkőzésen. Jó hír, hogy a horror sérülést szenvedő Denis Haruț jól érzi magát, az OSK pedig már a pénteki, Juventus elleni párbajra összpontosít.