A Sepsi OSK vasárnap a már biztos kieső Resicabánya ellen veszi fel a kesztyűt Fotó: Henning János

A Sepsi OSK számára nem okozott gondot a három pont begyűjtése a labdarúgó II. liga hétközi, 36. fordulójában. Mint ismeretes, kedden 3-0 arányban léptük le a vendég Brăilát. A forduló zárómérkőzésén óriási meglepetésre kikapott a nagy rivális Aradi UTA, amely hazai pályán 2-1 arányban kapitulált az utolsóelőtti Balotești-el szemben. Még két forduló van hátra a pontvadászatból, vasárnap a Resicabánya elleni kiszálláson egy döntetlen elég lesz a piros-fehéreknek ahhoz, hogy sporttörténelmet írjanak.

Az eredetileg izgalmasnak ígérkező véghajrá a Mioveni szerdai, és még inkább az Aradi UTA csütörtöki vereségével igencsak leegyszerűsödött: a Sepsi OSK maradt versenyben a direkt feljutást érő második pozícióért. Amennyiben a sepsiszentgyörgyi alakulat a hátralevő két fordulóban legalább egy pontot elkönyvel – a hétvégi játéknapon az aradiak szabadnaposak, tehát nem növelhetik pontjaik számát – úgy sporttörténelmi momentumként a következő idényt már az élvonalban kezdheti. A tabella állása: 1. Juventus 78 pont, 2. Sepsi OSK 67, 3. Arad 65, 4. Mioveni 58.

A 2011-ben alakult Sepsi OSK-nak a papírforma alapján nem kellene gondot okozzon a három pont begyűjtése a sereghajtó Resicabánya ellen. Ezt követően a június 3-i zárókörben az a Mioveni látogat Sepsiszentgyörgyre, amelynek már semmi esélye a feljutásra. Egy másik nagyszerű hír, hogy a megyeszékhelyi klub a napokban megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a FRF illetékes bizottságától, csakúgy, mint a fővárosi Juventus, az Aradi UTA, Mioveni és Târgovişte. Szatmárnémeti és Brassó menet közben letett erről a szándékáról, és hiányos iratcsomójuk miatt elutasították kérelmüket.

A 36. forduló eredményei: Juventus – Suceava 5-1, Sepsi OSK – Dacia Unirea Brăila 3-0, Nagyvárad – Mioveni 2-1, Afumaţi – Resicabánya 5-2, Călăraşi – Târgovişte 3-1, Clinceni – Temesvár 2-2, Szatmárnémeti – Rm. Vâlcea 3-0 (játék nélkül), Aradi UTA – Baloteşti 1-2 . Brassó állt.
A 37. forduló programja: vasárnap 11 órától Brăila – Juventus, Suceava – Szatmárnémeti, Baloteşti – Temesvár; 12.30-tól Resicabánya – Sepsi OSK (élőben a Digi Sport1-en és a Dolce Sport1-en); 18 órától Mioveni – Afumaţi. Hétfőn 18 órától: Brassó – Nagyvárad. Clinceni és az Aradi UTA áll. Rm. Vâlcea – Călăraşi 0-3, Târgovişte – Tatrang 3-0 (mindkettő játék nélkül). 

Nyolcas döntőben a KSE

Fontos próbatétel előtt áll a Kézdivásárhelyi SE U19-es korosztályú teremlabdarúgó-csapata, mivel vasárnaptól a bajnoki nyolcas döntőben szerepel Vasluiban. Kieséses rendszerben zajlik a torna, keddig eldől, melyik csapat lesz a korosztályos bajnok. A Gazda József és Căşineanu Adrian által irányított kézdivásárhelyiek a vasárnap esti negyeddöntőben az ellen a Sănătatea Darabani ellen kezdenek, amely a Sepsi Futsált búcsúztatta a pótselejtezőben. A kupában ezüstérmes KSE bizakodóan és felkészülten vág neki a döntőnek, az elmúlt napokban intenzív edzéssorozatokon különféle taktikai elemeket gyakoroltak, és készen állnak arra, hogy a döntőig meneteljenek, és miért ne, akár az aranyéremmel térjenek haza.

A KSE országos döntős kerete: Daczó Alpár, Gondos Szilveszter – Gáll Attila, Gajdó Tamás, Albu Norbert, Rancz Attila, Niczuly Hunor, Erős Erik, Kis Tamás, Kis Balázs, Szakács László, Tamás Norbert, Szabó Levente, Fábián Alfonz.

A program: negyeddöntők (vasárnap): 1. Temesvári Informatika – Dunărea Călăraşi (15.00), 2. FK Székelyudvarhely – Viitorul Buzău (16.45), 3. Inter Vaslui – Kolozsvári Clujana (18.30), 4. Darabani – KSE (20.15). Elődöntők (hétfőn): az 1-es és a 2-es negyeddöntő győztese, a 3-as és a 4-es negyeddöntő győztese. Kedden: kisdöntő és döntő.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Román-kupa Foksányt kell legyőznie, méghozzá idegenben a KSE harmadosztályos labdarúgó-csapatának, amennyiben tovább akar jutni a Román-kupa következő fordulójába. A mindent eldöntő mérkőzésre (visszavágót nem játszanak) holnap 17.30-kor kerül sor. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlenre állnak a felek, 2 x 15 perces ráadás következik, majd ha szükséges, 11-esrúgásokkal döntik el a továbbjutó kilétét. A KSE az […]

Röviden

Székely kakaskodás Egy nappal a beharangozott időponthoz képest, azaz csütörtökön játszott felkészülési mérkőzést a KSE III. ligás labdarúgócsapata a Kovásznán edzőtáborozó FK Csíkszereda ugyancsak harmadosztályú csapata ellenében. A vendégek Hodgyai góljával 1–0-s győzelmet arattak a Sinkovits Stadionban. Két nappal később ugyanitt Suciu Valentin gárdája 3–0-ra múlta felül a Székelyudvarhely FC csapatát, de a mérkőzés vége […]

Tarolt a Team Novák

A csíkszeredai Team Novák moldáv kerekese, Nicolae Tanovitchii nyerte a 12. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Összetettben is csak a csíki gárdában leigazolt sportolók állhattak fel a dobogóra.

Kiütéses győzelem

Hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Sepsi OSK a Poli Iași ellenében a labdarúgó I. liga 4. fordulójában. Ám nemcsak az eredmény, hanem főként az időnként sziporkázó játék adhat bizakodást a jövőre nézve.

Szép hetünk volt

Az elmúlt 5-10 nap alatt ismét világraszóló magyar sportsikereknek örülhettünk. Dévai Boglárka aranyérme a szertorna Európa-bajnokságon önmagában szenzációs eredmény, s ha a világbajnokságon sikerül legalább bronzig eljutni, az már olimpiai szereplést érhetne. Amennyiben Dévai Boglárka mellé tényleg érkezne a válogatottba a… dévai központból Olivia Cimpian, nagyon ütőképes magyar csapat alakulhatna szertornában. A rendkívül tehetséges, 17 […]

Negyvenhárom spártai

Először szervezték meg Romániában a Spartan Race nevű erő- és ügyességi versenyt augusztus 4-5-én. A brassópojánai erőpróbára huszonhat országból több mint nyolcszáz versenyző nevezett be, közülük negyvenhárman Kézdivásárhelyről.

Messi és Ronaldo nélkül

A román kormány által naponta hangoztatott gazdasági fejlődés oda torkollott, hogy a most kezdődő idénytől egyetlen román sporttelevízió nem közvetíti sem a spanyol, sem az olasz labdarúgó-bajnokságot. Egyszerűn nem tudják megfizetni. Így a világ jelenleg két legjobb focistája, Messi és Ronaldo játékát legfennebb internetes streamek révén tudjuk követni. Íme, a kínálat!

Röviden

Pályán az OSK A Sepsi OSK szombaton 21 órától fogadja a Jászvásári Poli csapatát a labdarúgó I. Liga 4. fordulójában, amelynek felvezetéseképpen ma 21 órától az FC Botoşani – Astra Giurgiu mérkőzés esedékes. A továbbiakban szombaton 18 órától Concordia Chiajna – Nagyszebeni Hermannstadt, 21 órától Sepsi OSK – Jászvásári Poli CSM; vasárnap 15.30-tól Dunărea Călăraşi […]

Röviden

Ma Csíkszeredát fogadja a KSE A Valentin Suciu edzette FK Csíkszereda hétfőtől Kovásznán edzőtáborozik, napi 2–3 edzéssel készül a román labdarúgó 3. Liga augusztus végi rajtjára. És ha már itt vannak, edzőmérkőzéseket is játszik, tegnap éppen a szintén 3. ligás FC Voluntari II csapatával csapott össze a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionban. A csíkiak 2–0-s vereséget szenvedtek, […]

Lopni nem szégyen!

A tavalyi CONIFA labdarúgó-Európa-bajnokság előtt videoüzenetben biztatta földijeit, idén júniusban viszont már két mérkőzésen is a helyszínen szurkolt a végül 4. helyen végző Székelyföld válogatottjának Bölöni László. A belga Royal Antwerp trénere azt mondta, rengeteget kapott a székelységtől, ám sajnos sosem volt ideje, lehetősége meghálálni a sok biztatást, szeretetet, ezért szabadságát megszakítva „törlesztett” Londonban. Az eseményről a Nemzeti Sport munkatársa, Jakab Árpád számolt be, alább akkori cikkéből idézünk.

Nagyszabású viadal

  A férfiaknál a francia Arthur Serrieres, a nőknél a magyarországi Poór Brigitta diadalmaskodott az elmúlt hétvégén, Marosvásárhelyen lebonyolított Xterra nemzetközi tereptriatlon világkupán. Közel százötven hivatásos versenyző állt rajthoz az 1500 méteres úszásból 30 kilométeres kerékpározásból és 10 kilométeres futásból álló erőpróbán, amely a Somostetőn és a Víkendtelepen zajlott. A győztes Arthur Serrieres a férfiak […]

Bronzérem az ISK-nak

A Sepsiszentgyörgyi ISK két csapattal képviseltette magát a második alkalommal megrendezett országos strandkézilabda-bajnokságon, nem is akárhogyan, a lányok egy bronzéremmel és egy 5. hellyel a tarsolyukban tértek haza.

Körverseny miatt útlezárás

Sepsiszentgyörgyön rajtol Székelyföld Kerékpáros Körversenyének 12. kiadása, a keddi előszakasz idejére egy órára, a szerdai Kastély etap idejére pedig egy-egy negyed órára zárják le a forgalmat a város néhány utcájában.

OSK: értékes pont idegenből

Az Astra Giurgiu otthonába látogató Sepsi OSK kiegyezett a döntetlenben szombaton, a labdarúgó I. liga 3. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi együttes már a mérkőzés legelején hátrányba került, azonban Eugen Neagoe mesterien avatkozott játékba, csereként pályára küldött játékosai kiharcolták az egy pontot. Folytatás szombaton este a vendég Jászvásár ellen.

Röviden

Tizenketten a címért Tizenkét csapat alkotja a szabadtéri kosárlabda-bajnokság hétvégi döntőtornájának mezőnyét, amelyet a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) Zsilvásárhely központjában szervez szombaton és vasárnap. A 3×3-as kosárlabda-bajnokságban először avatnak bajnokot, a sportág térhódításáról mindent elmond, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékokon is jelen lesz. A hazai szakszövetség a sportág népszerűsítése miatt kötelezővé tette a pontvadászatban való […]