Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átvették a sportarénát

Elkészült Sepsiszentgyörgy új, 3000 férőhelyes, multifunkcionális sportcsarnoka, jelentette be Antal Árpád polgármester, aki meghívta a helyi tanácsosokat, hogy jövő héten közösen látogassanak ki a helyszínre.

A helyi tanács tegnapi soros ülésén fogadta el a város 2017. évi összesített költségvetésének módosítását, 650 ezer lejjel egészítve ki ezt, és ezzel 132,6 millió lejnyi bevétellel számol a város vezetősége. A határozattervezet előterjesztésekor Antal Árpád polgármester elmondta, különböző átcsoportosításokat is eszközölnek: többek között a Sepsi Sportaréna esetében 243 ezer lejjel kevesebbe került a város hozzájárulása, mint az eredetileg tervezett összeg. „A munkálatok befejeződtek, az épületet átvettük, és jövő héten mindenkit meghívok, hogy látogassunk ki közösen”, ígérte a városvezető.

„Mindig azt mondtam, hogy nagyot kell álmodni, és azt hiszem, hogy a Sepsi Sportaréna is a nagy álmaink egyike”, mondta korábban Antal Árpád. A Csíki utca végére tervezett multifunkcionális sportlétesítmény a legnagyobb sepsiszentgyörgyi beruházás. A 19,3 millió eurós projektet a fejlesztési minisztérium támogatta az Országos Befektetési Alapon keresztül.

A nagyteremben kosárlabda-, kézilabda-, és teremfutball-mérkőzéseket lehet majd tartani, illetve jégpályává is átalakíthatják jégkorongmérkőzésekre vagy azzal kapcsolatos rendezvényekre. A négy lelátóból három flexibilis, tehát gyakorlatilag 2400 és 3000 közötti ülőhelyet tudnak majd biztosítani, és a tervek szerint nem csak sportrendezvényeket szeretnének ott szervezni, hanem koncerteket vagy például kiállításokat is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük