Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kertész országos bajnok

Kertész országos bajnok Sport

Kertész Mátyás, a Sepsi ISK sportolója aranyérmet érően versenyzett hétvégén a tengerparton lezajlott országos strandbirkózó-bajnokságon, miután az ifjúsági III-as korcsoport 50 kg-os súlycsoportjában nem talált legyőzőre. A sportiskolások további egy ezüst- és két bronzérmet érdemeltek ki.

 

A Kertész Dávid és Barabás György által irányított Sepsi ISK tizennyolc birkózóval nevezett be a megmérettetésre, amelyen az ország legjobbjai vettek részt. Szombaton az ifjúsági IV-es korosztályú sportolók léptek kenyérbe, a szentgyörgyiek Sere Barbara (+50 kg) révén egy ezüstérmet, Nemes Nagy Viviennek (35 kg) és Kovács Kázmérnak (30 kg) köszönhetően további két bronzérmet nyertek. Vasárnap az ifi III-as sportolókon volt a bizonyítás sora, a végig jól küzdő Kertész Mátyásnak (50 kg) köszönhetően bajnoki címmel is kiegészült az ISK gyűjteménye. Emellett két hetedik helyet is jegyeztek a mieink, Szabó Zsombor (70 kg) és Zwebner Petra Anita (50 kg) jóvoltából.

– Az eredmény jó, de még többre számítottunk. Erős volt a mezőny, így az egy arany-, egy ezüst- és a két bronzérem kiváló mérleg számunkra – nyilatkozta Kertész Dávid, az ISK edzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük