Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromgólos előny a KSE-nek

Háromgólos előny a KSE-nek Sport

Egyre közelebb kerül idénybeli célkitűzése teljesítéséhez a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely a III. ligáért kiírt osztályozó első felvonását magabiztosan nyerte idegenben, így mindössze egy mérkőzés választja el attól, hogy a következő idényt már magasabb szinten kezdje. Visszavágó szombaton 17.30-tól Kézdivásárhelyen.

Szombaton Maroshévízen csapott össze Hargita és Kovászna megye bajnoka a III. ligás osztályozó odavágóján. A mérkőzésen mindvégig a KSE akarata érvényesült, a nagy mezőnyfölényben játszó céhes városbeliek viszont nem tudták gólra váltani előnyüket, csak helyzetekig jutottak az első félidőben. A szünet után is a KSE birtokolta többet a labdát, többször került a hazaiak kapuja elé, és benne volt a gól Háromszék bajnokának játékában, azonban a jeget csak a 72. percben sikerült megtörniük, amikor Gáll beadását Kurtuly fejelte hálóba. Az idő telte a hazaiak lábára kötött ólmot, akik szabálytalan megmozdulásaiknak köszönhetően kettős emberhátrányba kerültek, míg a KSE csatára, Babei kétszer is villant, így alakult ki a 3-0-s vendéggyőzelem.

A KSE játékába egy kihagyott büntető is belefért, a 88. percben Kurtuly hibázott tizenegyest. Sokatmondó adat: a 90 perc leforgása alatt a hazaiaknak mindössze egy kapura rúgásuk volt, ezzel szemben a KSE-nek 23.

– Nagyon jól játszott a csapat, a legények hozták a formájukat, és kis szerencsével már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzés sorsát. Nem egy súlycsoportba tartozik a két együttes, semmi esélyt nem adtunk ellenfelünknek. Hátra van még a visszavágó, hazai közönségünk előtt is szeretnénk szép játékot mutatni. A standard csapattal kezdünk, de ha az eredmény engedi, akkor a fiatalabbaknak is lehetőséget adunk, szokják ezt a hangulatot – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József edző, aki külön köszönetet mondott annak a 150 szurkolónak, aki elkísérte a csapatot a kiszállásra.

Bokor Tibor polgármester és Tamás Sándor megyetanácselnök is a helyszínen szurkolta végig a kilencven percet.

– Ilyen szurkolásban még nem volt részünk, nagy köszönet érte mindenkinek, a kézdieknek és környékbelieknek egyaránt, illetve a sepsiszentgyörgyi Székely Légiónak! Várunk mindenkit a szombati visszavágóra, ahol remélhetőleg közösen ünnepelhetjük meg a feljutást – fogalmazott az edzőjátékos.

III. ligás osztályozó, 1. mérkőzés: Maroshévízi Pro Mureşul (Hargita megye) – Kézdivásárhelyi SE (Kovászna megye) 0-3.

Helyszín: maroshévízi municípiumi stadion. Vezették: Robert Avram, Romică Bîrdeş és Gheorghită Bălan (mindhárman Piteşti-ről).

Pro Mureşul: Petrescu – Bor, Dolhescu, Maximiuc, Ungureanu, Crăciun (Covrig), Kercsó, Tararache T., Újlaki, Tararache S., Ciocania (Stan). Edzők: Tararache-fivérek.

KSE: Bunduc, Oláh (Fozocoş 60.), Tankó, Bukur, Tompa (Vulcan Sz. 85), Gazda, Căşineanu, Babei, Gajdó G. (Gajdó T. 75), Albu (Gáll 32.), Kurtuly. Nem játszott: Gondos, Incze, Rancz. Edző: Gazda József.

Gólszerzők: Kurtuly (72.), Babei (86., 90.).

Kiállítva: Bor (75.), Maximiuc (84.).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások