Nem kímélték egymást a felek a döntőben, mindkét csapat odatette a csontot rendesen Fotó: Henning János

A megyében mindent megnyert a 2017–2018-as szezonban a Gelencei Nemere labdarúgócsapata, amely a IV. ligás diadalát követően kedden délután a háromszéki Román-kupát is bezsebelte. A gelenceiek gólgazdag mérkőzésen vetettek véget a Papolci FC három éven át tartó kupabeli fölényének, összesen hét találatot jegyezhettünk fel a látványos fináléban.

Kedden hivatalosan is befejeződött a háromszéki labdarúgóidény, a Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szokásos szezonvégi ünnepségének helyszínéül ezúttal a zágoni sportkomplexumot választotta, ahol a kupadöntőt megelőzően díjazták a különböző bajnokságok legjobb csapatait és játékosait. A kitüntetések után ténylegesen is a futballé lett a főszerep, a IV. liga két legerősebb együttese, az első és második helyen végzett Gelence és Papolc feszült egymásnak a kupáért kiírt találkozón.

A mérkőzést a félig-meddig hazai pályán játszó papolciak kezdték lendületesebben, a David remek beadására jó ütemben érkező Cărunțu elől az utolsó pillanatban mentett Marincea. Válaszként a IV. liga gelencei gólkirálya, a 28 meccsen 28 gólig jutó Gerotă rakétázott a kapu fölé. A 15. percben Tudorie a jobboldalról tálalt kitűnően Spetcu elé, aki rosszul ért labdába, próbálkozását könnyedén védte a Nemere kapusa. Alig pár perc múlva Cărunțu fejese kevéssel kerülte el a gelencei kaput. Hiába a sok papolci helyzet, a 28. percben Gelence jutott előnyhöz, Bărbășescu centerezésénél Bodolan kézzel ért a játékszerhez, a befújt büntetőt pedig Ursu értékesítette (1–0). Hat perccel szünet előtt Bodean is megcsillogtatta tudását, Gerotă passzát továbbítva a jobb alsóba (2–0).

Az 50. percben úgy tűnt, eldőltek a lényegi kérdések, miután Ursu mindenkit kicselezve hatalmas gólt lőtt (3–0), de a papolciak ezt másképp gondolták, és két perc leforgása alatt kétszer is betaláltak, előbb Toderașcu, majd Cărunțu szépített (3–2), újra nyitottá téve a meccset. A folytatásban kissé eldurvult a játék, ahogy a sárgalapok is jelzik, az egyenlítésért hajtó Papolci FC legnagyobb lehetőségét Peter hagyta ki a 82. percben, míg a másik oldalon Sala és a csereként beállt Dorvos végleg eldöntötték a győztes kilétét, 5–2-re nyert Gelence, és véget vetett a papolciak utóbbi három évbeli győzelmi sorozatának a kupában.

A Nemerére szombaton újabb próbatétel vár, 18 órától a brassói Tineretului stadionban vívja a III. ligáért kiírt osztályozó első mérkőzését a Brassói SR ellen.

Labdarúgó Román-kupa, megyei döntő: Gelencei Nemere–Papolci FC 5–2 (2–0). Zágon, sportpálya, mintegy 300 néző. Vezette: Robert George Dumitru.

Gelence: Gătej – Iacob (Gáspár, 87.), Pap, Marincea, Stana, Baciu, Bărbășescu (Rémán, 89.), Sala, Ursu (Vulcan, 90.), Bodean, Gerotă (Dorvos, 80.). Papolci FC: Szabó – Dovleag, Roșca, Bodolan (Oancea, 72.), David I., Toderașcu, Peter, David V., Cărunțu (Bagoly, 90.), Tudorie, Spetcu (Farczádi T., 53.). Gólszerzők: Ursu (29. – tizenegyesből, 50.), Bodean (39.), Sala (83.), Dorvos (85.), illetve Toderașcu (54.), Cărunțu (56.). Sárga lap: Stana (34.), Sala (62.), Gerotă (80.), illetve Tudorie (43.), Peter (63.), David (65.).

 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. június 14., 15:15
  ÉRTÉKELÉS: 0

  GRATULALUNK A GELENCEI NEMERE CSAPATANAK MINDENT MEGNYERT BAJNOKSAG ROMAN KUPAT IFI BAJNOKSAGOT ES TOVAB IS JUTOT A KORZETIRE DE NEM JELENT MEG KERDEZUK NEM ERDEMELTEK VOLNA EZEK A GYEREKEK KIK KI HARCOLTAK A TOVABJUTAS OTT LEGYENEK AZ ORSZAG 18 CSAPATA KOZOT OK GELENCEIEK ES NEM LEGIOSOK OK A FALUJUKAT KEPVISELTEK NEM PENZERT

 • User
  Dátum: 2018. június 15., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hol vannak a székely atyafik a Gelence csapatából? Vagy talán éppen a kisebbségek vb-jén vesznek részt és a Székelyföld színeiben játszanak? 🙂

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.