Nemes Áron igazgató az ISK legjobb sportolóival

Folytatva az előző évek hagyományát, a Sepsiszentgyörgyi ISK idén is kitüntette azokat a sportolókat és edzőket, akik a 2016–2017-es tanévben szorgalmuknak és elhivatottságuknak köszönhetően országos szinten öregbítették a sportiskola hírnevét. Egyúttal elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult szakembereket, illetve végzős diákokat, továbbá köszönetet mondtak az ISK-t támogató intézményeknek, cégeknek.

Nyugdíjazásuk okán az ISK megköszönte Bardócz Ildikó, Dobolyi Gyula, Palkó István lelkes és kitartó munkáját. A Sportiskola XII. osztályt végző diákjai: Molnár Eszter, Cernescu Bogdan, Saláta Zsuzsanna, Incze Paula.

A Sportiskola országos bajnokságokon érmet szerzett sportolói, egyéni sportágakban: atlétika: Pacurariu Nagy Helén, Endrődi Erik, Seretan Robert Cristian (edzők: Révész Katalin, Buhlea Mircea). Birkózás: Nemes Nagy Vivien, Zsigmond Noémi, Dálnoki Márk, Nagy Anikó, Kertész Mátyás, Kertész Nándor, Pánti Renáta, Sere Barbara, Buna Orsolya, Köblös Bernadett, Neagu Narcisa, Fejér Csanád, Kovács Kázmér, Czintos Bernadett, Szilágyi Roland (edzők: Mátéfi Árpád, Kertész Dávid, Barabás György).

Országos döntő tornára jutott csapatok: az U13-as döntőn IV. helyezett lánykosárlabda-csapat: Páll Hanna, Csiszér Abigél, Damokos Zsófia, Mátyás Emese, Tunyogi Boróka, Berekméri Erdélyi Boróka, Székely Nikolett, Tompa Flávia, Balogh Antónia, Nemes Gréta, Botos Petra, Burján Bíborka, Szász Hanna Nóra, Bogyó Abigél (edzők: Bernád Levente, Bordás Noémi Ágota). Az U14-es döntőn VIII. helyezett lány kosárlabda csapat: Ioachim Adrienn, Nagy Hilda, Apor Orsolya, Pánczél Kriszta, Daragics Regina, Meregya Nóra, Kisgyörgy Emese, Bocz Zsanett, Enyedi Kriszta, Tarczi Gyopár, Kovács Kincső, Damokos Zsófia, Csiszér Abigél, Páll Hanna (edző: Bordás Noémi Ágota).

Az ISK pontszerző sportolói: atlétika: Bálint Krisztina, Veress Hanna, Fazakas Szeréna, Andrei Raul; birkózás: Kertész Beáta, Cserei György, Gáspár Anna, Beke Petra, Antal Krisztina, Buna László, Szabó Zsombor. Kitüntették még a Brassói Nemzeti Kiemelt Tehetséggondozó Központ tagjait: Imre Szendét, Popica Elena Mariát és Demeter Máriát.

A szakosztályok legreményteljesebb sportolói: atlétika: Fazakas Szeréna és Koós Lóránt; birkózás: Pánti Renáta és Buna László; kosárlabda: Páll Hanna és Lozsádi Hunor; kézilabda: Banu Andra; asztalitenisz: Simon Teodora és Urus Kristóf.

A hat szakosztály legjobb sportolói a 2016–2017-es tanévben: atlétika: Pacurariu Nagy Helén és Seretan Robert Cristian; birkózás: Nemes Nagy Vivien és Kertész Mátyás; kosárlabda: Taranek Andrea és Mihók Attila; kézilabda: Csákány Nikolett; torna: Benedek Botond; asztalitenisz: Márton Ádám.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Negyvengólos zakó Súlyos vereséget szenvedett a listavezető Nagybányai Minaur otthonában a KSE kézilabdacsapata a női A-osztályos bajnokság 5. fordulójában. Az eredetileg szombatra beütemezett mérkőzést keddre halasztották el a kézdivásárhelyiek kérésére, amiatt, hogy a kék–fehérek keretét komoly sérüléshullám sújtja. A pár napos halasztás sem segített a KSE-n, a Jakabos István edzette csapat mindössze hét játékossal – […]

Három évre szerződtek

Ötvenezer lej értékű mezszállítói együttműködési szerződést kötött a Sepsi–SIC, jelentette be a sepsiszentgyörgyi kosárlabdaklub menedzsere, Rusz István egy sajtótájékoztatón. A három évre szóló megállapodás értelmében már a 2017–2018-as idényben a PEAK Románia szállítja a Sepsi–SIC felszerelését.

Elmaradt a bravúr

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, az eddigi legnehezebb erőpróbában volt része tegnap este a Sepsi–SIC-nek a női Európa-kupa 2. körében, amikor a kőkemény ellenfél hírében álló török Hatay BB látogatott a Sepsi Arénába. A sepsiszentgyörgyiek egy negyedet megnyerve összesítésben 63-80 (13-21, 15-22, 26-21, 9-16) arányban maradtak alul.

Kiscsapat nagy elánnal: KSE

Az előttünk álló hétvégén többek között két háromszéki – a Sepsi–SIC 2 és a Kézdivásárhelyi SE – csapat részvételével indul a másodosztályos női kosárlabda-bajnokság. A pontvadászatba 18 együttes nevezett be, ebből 10 szatellitcsapat (azaz a Nemzeti Ligában szereplő klub másodcsapata) és nyolc független alakulat, ez utóbbiak az élvonalba való feljutásért küzdenek majd.

Derekasan helytálltak

Október 13–15. között zajlott a Hungarian Junior Open 2017-es kiírása, a háromnapos nemzetközi ifjúsági viadalon 17 ország közel száz játékosa méretkezett meg 8 kategóriában. Romániát 4 fiú és 2 lány képviselte a színvonalas tornán, hárman a fővárosból, egyvalaki Csíkszeredából, valamint a Kovászna Squash SKE két játékosa, Vizi Andor és Szabó Nikole (képünkön, edzőjükkel Bara Hunor […]

Megdőlt az időrekord

Abszolút sikerként könyveli el a szervező Covalpin Egyesületet képviselő Poștoacă Andrei a Sugas Trail Running Race terepfutóverseny 5. kiadását. Az időjárás az eddigiekkel ellentétben igen kedvező volt, ideális terepviszonyok között indult a 172 felnőtt versenyző, de még 20 gyerek is rajthoz állt.

Éremeső Budaörsön

Vasárnap a Budaörsi Városi Sportcsarnok adott otthont a Hungarian Open – Sámán-kupa elnevezésű nemzetközi karateversenynek, ahol a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC mintegy 20 karatékája lépett küzdőtérre. A megmérettetésen 40 magyar és 33 külföldi klub mintegy 700 sportolója versengett.

Nekimegyünk a törököknek

Ma 19 órától hazai pályán debütál az Európa-kupában a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely a D-csoport 2. fordulójában a komoly játékerőt képviselő török Hatay BB-t látja vendégül a Sepsi Arénában.

Röviden

Két fronton taroltak A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokái egy ezüst- és két bronzéremmel, valamint két 7. helyezéssel zárták a vasárnap Ploieşti-en lezajlott U11-es, U13-as és U15-ös országos földharc-bajnokságot. Veres László edző erre a megmérettetésre hét tanítványát nevezte. Az U13-as korosztályúak között az 52 kg-os súlycsoportban érdekelt Balogh Hanna bronzérmet szerzett, míg az 50 kg-osok […]

Hírek a palánk alól

Kenyérbe léptek a háromszéki U14-es korosztályú kosárlabdacsapatok, ugyanis az elmúlt hétvégén teremtornák formájában elrajtolt számukra a 2017–2018-as pontvadászat.

Nagybányán a KSE

Ma 17 órától pótolja a szombatról elhalasztott bajnoki mérkőzést a Kézdivásárhelyi SE, Jakabos István csapata a Nagybányai Minaur vendégeként lép pályára az A-osztályos kézilabda-pontvadászat 5. fordulójában. A csapathoz pár fiatal brassói játékos csatlakozik.

Szoros volt, de nyertek

Kiélezett székely rangadót vívott egymással vasárnap este Gyergyóremetén a Kézdivásárhelyi SE és a házigazda Kereszthegy, a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A kilenc gólt hozó mérkőzésen a céhes városbeliek Albu, Rancz, Ștefănescu (2) és Gajdó G. góljaival csikarták ki az 5–4 (1–1) arányú győzelmet.

Bronzérem Dánielnek

Az elmúlt hétvégén a fővárosban zajlott a Bukarest Maraton idei kiadása, a kétnapos megmozduláson közel 17 ezren szaladtak Bukarest utcáin, szombaton a gyerekrendezvényeket, míg vasárnap a felnőtteknek szóló próbákat (10 km, félmaraton, maraton) bonyolították le.

Röviden

Szoros a mezőny 2-2-es döntetlennel zárult a forduló rangadója a IV. ligában, Gelence és Nagyajta nem bírt egymással, így már négy csapat tömörül az élen az utóbbi időszak talán legkiegyensúlyozottabb kiírásában. A 8. forduló eredményei: Illyefalva–Uzon 5-1 (ifik: 0-5), Gelence–Nagyajta 2-2 (11-1), Papolc–Barót 1-0 (2-6), Perkő–Dálnok 2-1 (7-1), Bölön–Zágon 0-8 (10-0), Kovászna–Ozsdola 0-3 (2-0), Csernáton–Réty […]

Megizzadtak a győzelemért

Háromból harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte a címvédő Sepsi–SIC, amely szombaton kiváló harmadik negyedbeli játékának köszönhetően 82-69 arányban bizonyult jobbnak a vendéglátó Galaci Phoenixnél. A sepsiszentgyörgyieknek rendkívül feszes az időbeosztása, szerdán már a török Hatay BB-t fogadják a Sepsi Arénában.