Nemes Áron igazgató az ISK legjobb sportolóival

Folytatva az előző évek hagyományát, a Sepsiszentgyörgyi ISK idén is kitüntette azokat a sportolókat és edzőket, akik a 2016–2017-es tanévben szorgalmuknak és elhivatottságuknak köszönhetően országos szinten öregbítették a sportiskola hírnevét. Egyúttal elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult szakembereket, illetve végzős diákokat, továbbá köszönetet mondtak az ISK-t támogató intézményeknek, cégeknek.

Nyugdíjazásuk okán az ISK megköszönte Bardócz Ildikó, Dobolyi Gyula, Palkó István lelkes és kitartó munkáját. A Sportiskola XII. osztályt végző diákjai: Molnár Eszter, Cernescu Bogdan, Saláta Zsuzsanna, Incze Paula.

A Sportiskola országos bajnokságokon érmet szerzett sportolói, egyéni sportágakban: atlétika: Pacurariu Nagy Helén, Endrődi Erik, Seretan Robert Cristian (edzők: Révész Katalin, Buhlea Mircea). Birkózás: Nemes Nagy Vivien, Zsigmond Noémi, Dálnoki Márk, Nagy Anikó, Kertész Mátyás, Kertész Nándor, Pánti Renáta, Sere Barbara, Buna Orsolya, Köblös Bernadett, Neagu Narcisa, Fejér Csanád, Kovács Kázmér, Czintos Bernadett, Szilágyi Roland (edzők: Mátéfi Árpád, Kertész Dávid, Barabás György).

Országos döntő tornára jutott csapatok: az U13-as döntőn IV. helyezett lánykosárlabda-csapat: Páll Hanna, Csiszér Abigél, Damokos Zsófia, Mátyás Emese, Tunyogi Boróka, Berekméri Erdélyi Boróka, Székely Nikolett, Tompa Flávia, Balogh Antónia, Nemes Gréta, Botos Petra, Burján Bíborka, Szász Hanna Nóra, Bogyó Abigél (edzők: Bernád Levente, Bordás Noémi Ágota). Az U14-es döntőn VIII. helyezett lány kosárlabda csapat: Ioachim Adrienn, Nagy Hilda, Apor Orsolya, Pánczél Kriszta, Daragics Regina, Meregya Nóra, Kisgyörgy Emese, Bocz Zsanett, Enyedi Kriszta, Tarczi Gyopár, Kovács Kincső, Damokos Zsófia, Csiszér Abigél, Páll Hanna (edző: Bordás Noémi Ágota).

Az ISK pontszerző sportolói: atlétika: Bálint Krisztina, Veress Hanna, Fazakas Szeréna, Andrei Raul; birkózás: Kertész Beáta, Cserei György, Gáspár Anna, Beke Petra, Antal Krisztina, Buna László, Szabó Zsombor. Kitüntették még a Brassói Nemzeti Kiemelt Tehetséggondozó Központ tagjait: Imre Szendét, Popica Elena Mariát és Demeter Máriát.

A szakosztályok legreményteljesebb sportolói: atlétika: Fazakas Szeréna és Koós Lóránt; birkózás: Pánti Renáta és Buna László; kosárlabda: Páll Hanna és Lozsádi Hunor; kézilabda: Banu Andra; asztalitenisz: Simon Teodora és Urus Kristóf.

A hat szakosztály legjobb sportolói a 2016–2017-es tanévben: atlétika: Pacurariu Nagy Helén és Seretan Robert Cristian; birkózás: Nemes Nagy Vivien és Kertész Mátyás; kosárlabda: Taranek Andrea és Mihók Attila; kézilabda: Csákány Nikolett; torna: Benedek Botond; asztalitenisz: Márton Ádám.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Bravúr az Arénában

A végletekig kiélezett összecsapást vívott a Sepsi–SIC és a vendég Olimpiakosz Pireusz a női kosárlabda Európa-kupában a legjobb tizenhatba jutásért vívott párharc első mérkőzésén. A Sepsi Arénabeli tegnap esti mérkőzésen a szívvel-lélekkel játszó zöld-fehérek színvonalas üldözőversenyben négy pontot vertek rá görög riválisukra, így lépéselőnybe kerültek az egy hét múlva esedékes görögországi visszavágó előtt.

Röviden

Hazai palánk alatt Két fontos bajnoki vár a Kézdivásárhelyi SE kosárlabdacsapatára a hétvégén, ugyanis a felnőtt női I. ligában szombaton és vasárnap hazai palánk alatt szállnak harcba a győzelemért. Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai szombaton 15 órától Szatmárnémeti együttesét, majd vasárnap 10.30-tól Temesvár másodcsapatát látják vendégül a céhes városi sportcsarnokban. A KSE eddigi mérlege […]

Fontos az OSK-utánpótlás

A Sepsi OSK labdarúgóklub szerdán ünnepélyes keretek között, a Szabó Kati Sportcsarnok zsúfolásig megtelt lelátója előtt díjazta az év legjobb utánpótlás játékosait. Az eseményen tiszteletét tették a klub színeit az élvonalban képviselő labdarúgók, akik példaképként szolgálnak a feltörekvő nemzedék számára.

Rádióval a csúcsokon

Érdekes versenyprogram résztvevője a kézdivásárhelyi születésű Kertész Csaba Zoltán elektromérnök, jelenleg a brassói Transilvania Egyetem és a szentgyörgyi Puskás Tivadar Líceum oktatója. Amatőr rádiósként egy olyan verseny részese, amely a csúcsok és a rádióösszeköttetések technikai nehézségeinek leküzdéséről szól. Ő ezt már kétezerszer megtette.

Baróti iskolás sporthírek

Az elmúlt héten a baróti Gaál Mózes Általános Iskola két lánycsapattal – V–VI. és VII–VIII. osztályosok – negyedik alkalommal vett részt a Szentegyházán (Hargita megye) megszervezett Mártonffi János-kézilabdakupán.

Teltház előtt nyernének

Történelmi pillanat előtt áll a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely ma 18.30-tól a görög bajnok Olympiakosz Pireuszt látja vendégül a Sepsi Arénában, az Európa-kupa play-off körének első felvonásában. Sepsiszentgyörgyi klub korábban még sosem jutott tovább a csoportkörből az európai kupaporondon, ezért is ígér páratlan élményt a mai összecsapás, nem beszélve az ellenfél klasszisáról és a mi […]

Röviden

  Két győzelem, három vereség A Sepsi ISK U18-as női kosárlabdacsapata az elmúlt hétvégén Kolozsváron vívta az országos bajnokság elődöntős szakaszának első teremtornáját. A Nemes Áron által felkészített együttes 2 győzelemmel és három vereséggel zárta a tornát. Eredményeik: 38-56 a Ploieşti-i ISK-MSK-val, 73-47 a Nagyváradi Mihai Eminescu Líceummal, 55-54 a Nagyszebeni ISK-val, 34-58 a Kolozsvári […]

Megtörte a jeget az OSK

Több mint három hónapos sikertelenségi szériáját törte meg a Sepsi OSK azáltal, hogy hétfőn 2–1 arányban legyőzte Jászvásárt, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. játéknapján. Még egy forduló van hátra idén, az már biztos, hogy a Kolozsvári CFR a tabella élén telel, ahogy az is, hogy Dan Petrescuék matematikailag is bebiztosították helyüket a playoffban.

Idő előtti búcsú a vb-től

A magyar és a román válogatott számára is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a németországi női kézilabda-világbajnokságon. Az előbbi három góllal maradt alul az esélyesebb franciákkal szemben, míg utóbbi hatalmas meglepetésre az utolsó másodpercben betaláló csehektől kapott ki.

A Mikulás szereti a focit

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton Mikulás-kupát szervezett a háromszéki labdarúgó-palánták számára. A Szabó Kati Sportcsarnokban négy korosztályban kergették a labdát a kisfocisták, a végén pedig maga a Mikulás díjazta a legjobbakat.

Squash Mikulás-kupa

Az elmúlt hétvégén a Kovászna Squash SKE partnerségben a Huni Squash School-lal hozta tető alá a fallabdázók 2017-es Mikulás-kupáját, amelynek a brassói WePlay squashklub adott otthont.

A Sepsi OSK Jászvásár mumusa

A vendég Jászvásári Poli ellenében szakította meg hosszú, 12 bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely az I. liga hétfői játéknapján épp azt a moldvai csapatot gyűrte le, amely ellen legutóbb, még augusztusban ért el győzelmet. A mérkőzés véget vetett a szentgyörgyi gólaszálynak is, ugyanis a 2-1-re végződő találkozó mindhárom gólját a piros-fehér mezes játékosok szerezték, egyiket azonban saját kapujukba.

Éremhullás az NMSK-nak

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozóitól megszokhattuk, hogy egy hétvége leforgása alatt több helyszínen is bizonyítanak, így történt ez az elmúlt napokban is, amikor Aradon, Bákóban és Csíkszentdomokoson is odatették a csontot az eredményesség érdekében.

Röviden

Érvényesült a papírforma A Kézdivásárhelyi SE tekecsapata szombaton, hazai pályán játszott bajnokit a Marosvásárhelyi Elektromaros ellenében. Az összecsapást a tapasztaltabb marosvásárhelyiek nyerték, akik végig szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. A céhes városbeliek 89 fával maradtak alul, annak ellenére, hogy játékosaik megnyertek néhány párharcot. Végeredmény: KSE – Elektromaros 2892-2981. A hazaiaktól kiemelkedő teljesítményt nyújtott az 509 fát […]

Birkózósikerek Segesváron

A háromszéki sportolók jól teljesítettek szombaton a Segesváron megtartott birkózó Vár-kupán, ahonnan több mint kéttucat dobogós helyezéssel tértek haza. A viadalon Sepsi ISK, illetve annak kézdialmási tagozata mellett a sepsiszentgyörgyi MSK és a kovásznai Legion Guard csapata is részt vett.