Nemes Áron igazgató az ISK legjobb sportolóival

Folytatva az előző évek hagyományát, a Sepsiszentgyörgyi ISK idén is kitüntette azokat a sportolókat és edzőket, akik a 2016–2017-es tanévben szorgalmuknak és elhivatottságuknak köszönhetően országos szinten öregbítették a sportiskola hírnevét. Egyúttal elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult szakembereket, illetve végzős diákokat, továbbá köszönetet mondtak az ISK-t támogató intézményeknek, cégeknek.

Nyugdíjazásuk okán az ISK megköszönte Bardócz Ildikó, Dobolyi Gyula, Palkó István lelkes és kitartó munkáját. A Sportiskola XII. osztályt végző diákjai: Molnár Eszter, Cernescu Bogdan, Saláta Zsuzsanna, Incze Paula.

A Sportiskola országos bajnokságokon érmet szerzett sportolói, egyéni sportágakban: atlétika: Pacurariu Nagy Helén, Endrődi Erik, Seretan Robert Cristian (edzők: Révész Katalin, Buhlea Mircea). Birkózás: Nemes Nagy Vivien, Zsigmond Noémi, Dálnoki Márk, Nagy Anikó, Kertész Mátyás, Kertész Nándor, Pánti Renáta, Sere Barbara, Buna Orsolya, Köblös Bernadett, Neagu Narcisa, Fejér Csanád, Kovács Kázmér, Czintos Bernadett, Szilágyi Roland (edzők: Mátéfi Árpád, Kertész Dávid, Barabás György).

Országos döntő tornára jutott csapatok: az U13-as döntőn IV. helyezett lánykosárlabda-csapat: Páll Hanna, Csiszér Abigél, Damokos Zsófia, Mátyás Emese, Tunyogi Boróka, Berekméri Erdélyi Boróka, Székely Nikolett, Tompa Flávia, Balogh Antónia, Nemes Gréta, Botos Petra, Burján Bíborka, Szász Hanna Nóra, Bogyó Abigél (edzők: Bernád Levente, Bordás Noémi Ágota). Az U14-es döntőn VIII. helyezett lány kosárlabda csapat: Ioachim Adrienn, Nagy Hilda, Apor Orsolya, Pánczél Kriszta, Daragics Regina, Meregya Nóra, Kisgyörgy Emese, Bocz Zsanett, Enyedi Kriszta, Tarczi Gyopár, Kovács Kincső, Damokos Zsófia, Csiszér Abigél, Páll Hanna (edző: Bordás Noémi Ágota).

Az ISK pontszerző sportolói: atlétika: Bálint Krisztina, Veress Hanna, Fazakas Szeréna, Andrei Raul; birkózás: Kertész Beáta, Cserei György, Gáspár Anna, Beke Petra, Antal Krisztina, Buna László, Szabó Zsombor. Kitüntették még a Brassói Nemzeti Kiemelt Tehetséggondozó Központ tagjait: Imre Szendét, Popica Elena Mariát és Demeter Máriát.

A szakosztályok legreményteljesebb sportolói: atlétika: Fazakas Szeréna és Koós Lóránt; birkózás: Pánti Renáta és Buna László; kosárlabda: Páll Hanna és Lozsádi Hunor; kézilabda: Banu Andra; asztalitenisz: Simon Teodora és Urus Kristóf.

A hat szakosztály legjobb sportolói a 2016–2017-es tanévben: atlétika: Pacurariu Nagy Helén és Seretan Robert Cristian; birkózás: Nemes Nagy Vivien és Kertész Mátyás; kosárlabda: Taranek Andrea és Mihók Attila; kézilabda: Csákány Nikolett; torna: Benedek Botond; asztalitenisz: Márton Ádám.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Gépfegyverek között

Deja vu ézéssel haladnak a Khumba Trans-Afrika Expedíció tagjai: üzemanyagot csak hosszú sorok kiállásával lehet vásárolni, de az expedíciónak a kilencvenes évek előtti Romániában szocializálódott tagjai meg tudják ezt oldani. A meleg mérséklődött, a biztonság viszont romlott.

Sportajánló a hétvégére

Kosárlabda Mától vasárnapig Alexandrián rendezik a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának második teremtornáját a mezőny öt legjobb csapata számára. Mint ismeretes, a címvédő Sepsi–SIC győzelemmel indította a pontvadászat ezen szakaszát, múlt szombaton 86-77-re lelépve a Kolozsvári Egyetemet. A zöld-fehérekre ezúttal három összecsapás vár. A torna programja: ma 17 órától Alexandria – Sepsi-SIC (élőben a FRB […]

Röviden

Hárman a döntőben Szombaton és vasárnap Zilahon rendezték meg az ifjúsági II-es csapatok és egyéni birkózók országos elődöntőjét, amelyen a helyi MSC és a Sepsi ISK tizenkét sportolóval vett részt. A municípiumi klubtól Nichifor Levente (60 kg) és Virgil Brașoveanu (110 kg), míg a sportiskolától Narcisa Neagu (57 kg) harmadik helyezéssel zárta a tornát. A […]

Lélektani győzelem

Idénybeli első győzelmét aratta a Sepsi Futsal múlt pénteken az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokságban, miután 9-4 arányban letaktikázta a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisát, a Marosvásárhelyi City’us-t. A zöld-fehérek pénteken 18 órától Jászvásárt fogadják a Szabó Kati Sportcsarnokban.

Kóros jelenség a suliban

Borús képet festett a diákság fizikai állapotáról Farkas Csaba sporttevékenységért felelős szaktanfelügyelő a Kovászna megyei tanfelügyelőségen tartott keddi sajtótájékoztatón. Sok a hiányzás, sok az orvosi igazolás. Szóba került a kipellengérezett tornatankönyv is.

Nem volt ellenfelük

Március 11–13. között zajlott Kapnikbányán a máramaros­szigeti Tanulók Háza által szervezett országos síbajnokság 4. fordulója. A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házának sícsapata fölényes győzelmet aratott, 9 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel megvédte a tavaly megszerzett Gutâi-kupát.

Teltház előtt a Sepsi OSK

Kedden indult a jegyértékesítés, tegnap délben már az összes belépő elfogyott a Sepsi OSK első sepsiszentgyörgyi mérkőzésére a labdarúgó I. ligában. A kiesés elkerülése ellen küzdő piros-fehérek hétfőn este teltház előtt fogadják az FC Voluntari-t.

Röviden

A tizedik Fashion-kupa Március 17–18-án a kézdivásárhelyi műjégpálya 10. alkalommal ad otthont az utánpótláskorú jégkorongozók Fashion-kupájának, amelyen az ország minden részéből érkező U8-as és U10-es csapatok méretkeznek. A viadalt szombaton az U8-asok indítják, ebben a korosztályban 23 csapat nevezett be, majd vasárnap 26 U10-es korosztályú együttes lép jégre. A mérkőzések mindkét napon 9 órától kezdődnek […]

Pontozásban alulmaradt

Felgyorsultak az események a Székely Kobrák profi ökölvívója, a kovásznai Mezei Gabriella körül, aki egy hónapja Manchesterben aratott bravúros győzelmet brit ellenfele felett, hétvégén pedig Genfben lépett szorítóba a pehelysúlyú svájci bajnok ellen.

Aligha lehet megfázni

Egész biztosan nem fáznak – legalábbis napközben – a Khumba Trans-Afrika Expedíció tagjai: a Szaharában rendszeresen 40 Celsius-fok fölötti a hőmérséklet. Majd kiderül, hogy erre gyártották-e azt a két terepjárót, amivel nekiindultak északról dél fele átszelni Afrikát.

Nagyszerű hírek a tatamiról

Huszonhat ország közel 1900 versenyzőjének részvételével zajlott le az idei 38. Grand Prix Slovakia elnevezésű nemzetközi karateverseny. A március 9–11. között Pozsonyban megrendezett három napos eseményre a világ több kontinensének 26 országból érkeztek karatékák. A rangos megmérettetésen a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC karate-szakosztálya mintegy 19 versenyzővel képviseltette magát, akik az MTK Budapest színeiben küzdöttek.

Tizennyolc érem a Shoto Teamnek

A sepsiszentgyörgyi Shoto-Team Karate Egyesület sportolói 4 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel tértek haza a hétvégén, Kézdivásárhelyen zajlott WSF Shotokan országos karateversenyről.

Röviden

A dobogó második fokán Hétvégén zajlott Bukarestben az országos fallabda-körverseny részét képező Aerosquash-kupa, amelyre összesen 65 játékos nevezett be két-két férfi és női kategóriában. A Kovászna Squash SKE (edző: Bara Hunor) két férfi és egy női játékossal indult a megmérettetésen. A legjobb eredmény az ifjúsági korosztályú Szabó Nikole (képünkön) nevéhez fűződik, aki nagyszerű teljesítményt nyújtva […]

Harcban a döntőért

A Sepsi ISK U18-as korosztályú lánycsapata Ploieşti-en mérkőzött az országos kosárlabda-bajnokság elődöntős szakaszának második teremtornáján, és továbbra is harcban áll a döntőbe jutásért.

Újabb érmek a sízőknek

Szombaton a kis-somlyói sípályán bonyolították le a hargitai síbajnokság 4. fordulóját, a Szereda-kupát. A Sport-All Ski Team nyolc sportolója indult a versenyen Bocz Attila edző irányítása alatt. A sepsiszentgyörgyiek három érmet (1 arany, 2 bronz) szereztek a nagyon nehéz pályán.