Nemes Áron igazgató az ISK legjobb sportolóival

Folytatva az előző évek hagyományát, a Sepsiszentgyörgyi ISK idén is kitüntette azokat a sportolókat és edzőket, akik a 2016–2017-es tanévben szorgalmuknak és elhivatottságuknak köszönhetően országos szinten öregbítették a sportiskola hírnevét. Egyúttal elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult szakembereket, illetve végzős diákokat, továbbá köszönetet mondtak az ISK-t támogató intézményeknek, cégeknek.

Nyugdíjazásuk okán az ISK megköszönte Bardócz Ildikó, Dobolyi Gyula, Palkó István lelkes és kitartó munkáját. A Sportiskola XII. osztályt végző diákjai: Molnár Eszter, Cernescu Bogdan, Saláta Zsuzsanna, Incze Paula.

A Sportiskola országos bajnokságokon érmet szerzett sportolói, egyéni sportágakban: atlétika: Pacurariu Nagy Helén, Endrődi Erik, Seretan Robert Cristian (edzők: Révész Katalin, Buhlea Mircea). Birkózás: Nemes Nagy Vivien, Zsigmond Noémi, Dálnoki Márk, Nagy Anikó, Kertész Mátyás, Kertész Nándor, Pánti Renáta, Sere Barbara, Buna Orsolya, Köblös Bernadett, Neagu Narcisa, Fejér Csanád, Kovács Kázmér, Czintos Bernadett, Szilágyi Roland (edzők: Mátéfi Árpád, Kertész Dávid, Barabás György).

Országos döntő tornára jutott csapatok: az U13-as döntőn IV. helyezett lánykosárlabda-csapat: Páll Hanna, Csiszér Abigél, Damokos Zsófia, Mátyás Emese, Tunyogi Boróka, Berekméri Erdélyi Boróka, Székely Nikolett, Tompa Flávia, Balogh Antónia, Nemes Gréta, Botos Petra, Burján Bíborka, Szász Hanna Nóra, Bogyó Abigél (edzők: Bernád Levente, Bordás Noémi Ágota). Az U14-es döntőn VIII. helyezett lány kosárlabda csapat: Ioachim Adrienn, Nagy Hilda, Apor Orsolya, Pánczél Kriszta, Daragics Regina, Meregya Nóra, Kisgyörgy Emese, Bocz Zsanett, Enyedi Kriszta, Tarczi Gyopár, Kovács Kincső, Damokos Zsófia, Csiszér Abigél, Páll Hanna (edző: Bordás Noémi Ágota).

Az ISK pontszerző sportolói: atlétika: Bálint Krisztina, Veress Hanna, Fazakas Szeréna, Andrei Raul; birkózás: Kertész Beáta, Cserei György, Gáspár Anna, Beke Petra, Antal Krisztina, Buna László, Szabó Zsombor. Kitüntették még a Brassói Nemzeti Kiemelt Tehetséggondozó Központ tagjait: Imre Szendét, Popica Elena Mariát és Demeter Máriát.

A szakosztályok legreményteljesebb sportolói: atlétika: Fazakas Szeréna és Koós Lóránt; birkózás: Pánti Renáta és Buna László; kosárlabda: Páll Hanna és Lozsádi Hunor; kézilabda: Banu Andra; asztalitenisz: Simon Teodora és Urus Kristóf.

A hat szakosztály legjobb sportolói a 2016–2017-es tanévben: atlétika: Pacurariu Nagy Helén és Seretan Robert Cristian; birkózás: Nemes Nagy Vivien és Kertész Mátyás; kosárlabda: Taranek Andrea és Mihók Attila; kézilabda: Csákány Nikolett; torna: Benedek Botond; asztalitenisz: Márton Ádám.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Franciaország a világbajnok

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

Röviden

Világbajnok Magyarország A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kihirdette a junior világbajnokság All Star-csapatát, amelybe három játékost delegál a magyar csapat. A magyar lányok nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően a norvégokat győzték le a debreceni döntőben, amelyet végül hat góllal, 28–22-re nyert meg Golovin Vlagyimir csapata. A torna álomcsapatában Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya […]

A jó felkészülés a fontos

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.

Mikes győztes mentalitása

A háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának bosnyák vezetőedzője, Zoran Mikes az alaposan átalakult keretről, az Európa-kupabeli ellenfelekről és a három hónap múlva kezdődő idényről nyilatkozott.

Röviden

Metalubs-kupa újratöltve Az autósport iránt érdeklődőket vasárnap Sugásfürdőre várják, ahol az országos másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság kilencedik futamát, egyben a regionális gyorsasági bajnokság harmadik versenyét bonyolítják le. A Sugásfürdő Metalubs Kupa a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezésében zajlik, a hazai szakszövetség égisze alatt. Az eseményt Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és […]

Inter és Bayern vb-fölény

Az Internazionale és a Bayern München csapatából 1982 óta minden alkalommal szerepelt legalább egy-egy játékos a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, és ez a sorozat vasárnap a moszkvai fináléban is folytatódik.

Ellentétes félidők

Továbbra is várat magára a Sepsi OSK első győzelme az ausztriai edzőtáborban, a sepsiszentgyörgyi I. ligás alakulat szerdán Sankt Pöltenben a szlovák élvonalban érdekelt Zlaté Moravce együttesétől szenvedett egygólos vereséget.

A java még csak most jön

Ha egyenes kieséses szakasz és Horvátország, akkor hosszabbítás. És horvát továbbjutás. Horvátország lesz Franciaország ellenfele az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a szerdai elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát.

Röviden

Egy korszak lezárult A Real Madrid elfogadta a Juventus Cristiano Ronaldóért tett ajánlatát, azaz a portugál klasszis mostantól az olasz klub játékosának tekinthető. A Real Madrid közleményben megjegyzi, a transzfer a játékos kérésére történt. A Juventus négyéves szerződést kötött a sztárjátékossal, a Real Madridnak 100 millió eurót fizetnek CR7 játékjogáért, amit két éven belül kell […]

Új csapat, változatlan célok

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.

Egy védő döntötte el

A francia válogatott 1–0-ra legyőzte Belgium csapatát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi, szentpétervári elődöntőjében, ezzel elsőként jutott a vasárnapi fináléba. Franciaország 12 év után ismételten vb-döntőt játszhat, és 1998-at követően a magasba emelheti a trófeát.

Izmosodik a Sepsi OSK

Az NB I-es Puskás Akadémiától, támadóposzton erősített a Sepsi OSK labdarúgócsapata, Prosser Dániel Bálint egy évre kölcsönbe érkezik Sepsiszentgyörgyre. A második élvonalbeli szezonját előkészítő piros-fehér mezes együttes vasárnapig Ausztriában edz.

Röviden

Jövőre jobb lesz A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sepsiszentgyörgyi sportolója, Balogh Hanna (képünkön) az elmúlt hét végén a montenegrói Nikšićben vendégeskedett, ahol az U15-ös cselgáncs-Balkán-bajnokságon lépett tatamira. A háromszéki tehetség szereplése sajnos rövidre sikeredett, ugyanis mindkét mérkőzését elvesztette. A korosztályánál egy évvel idősebbek között harcoló Hanna az 52 kg-os súlycsoport első körét összecsapás nélkül teljesítette, […]

Feszes a tempó Ausztriában

Harmadik felkészülési mérkőzését is elveszítette az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a kínai Kuangcsou Evergrande (2–1) és a cseh Mladá Boleslav (2–1) után hétfőn a szintén csehországi Slovan Liberec-cel szemben maradt alul 1–0-ra. Még két edzőmeccset játszik a csapat a szombati hazatérés előtt.