Felhívás!

A Sepsi-SIC az Európa-kupában

A Sepsi-SIC az Európa-kupában Sport

A lengyel Energa Torun otthonában kezdi meg idei Európa-kupa szereplését a román bajnoki címvédő Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata. A második számú európai kupasorozat csoportkörének első mérkőzését ma 19 órától rendezik Lengyelországban. Sepsiszentgyörgynek négy év kihagyás után van újra képviselője az európai kupaporondon. A zöld-fehér keret egy újabb játékossal bővült.

A nemzetközi tapasztalatszerzés vonatkozásában az Európa-kupa ideális lépcsőfok lehet a Sepsi-SIC számára, a zöld-fehérek a D-csoportba kerültek, ahol a lengyelek mellett a török Hatay BB és a szlovák Pieštanské Cajky csapataival küzdenek meg a legjobb 32-be való továbbjutásért.

A csoport talán legerősebb csapata a török Hatay BB, amelynek az Euroliga előző idényének alapszakaszában 7 győzelem és 7 vereség volt a mérlege, illetve minimális különbséggel maradt le a negyeddöntőről. A folytatásban az Európa-kupában az elődöntőig jutott. A szlovák bajnokságban az előző idényben ezüstérmet szerző Pieštanské Cajky az Euroliga-selejtezőben a lengyel CCC Polkowicevel szemben maradt alul. Mai ellenfelünk, az Energa Torun a lengyel pontvadászat előző szezonjának alapszakaszát harmadikként zárta, a negyeddöntőben pedig a hatodik helyezett Artego Bydgoszcz együttesétől kapott ki. A Sepsi-SIC október 18-án játssza első hazai mérkőzését az Európa-kupában a vendég Hatay BB ellenében.

A nemzetközi bemutatkozás egybeesik egy új játékos érkezésével, a Sepsi-SIC tovább erősítette keretét, a napokban Sydney Wallace csatlakozott a szentgyörgyiekhez. Az utóbbi időszakban tapasztalt sérüléshullám miatt a klub vezetősége úgy döntött, hogy egy újabb kosárlabdázó érkezése a csapat hasznára válna a mindennapi felkészülésben és a mérkőzéseken. A 23 éves amerikai Sydney Wallace leginkább dobóhátvédként játszik, de szükség esetén irányítóként is bevethető. A 175 centiméter magas játékos 2011-től 2015-ig az NCAA egyetemi bajnokságban a Georgia Tech játékosa volt, ahol ambíciós játékával és átlag feletti dobószázalékával felkeltette a világ legerősebb női bajnokságában (WNBA) szereplő Minnesota Lynx edzőinek figyelmét. A Georgia Tech pontszerzőinek örökrangsorában a 26. helyen áll, emellett egy NCAA tornán ő szerzett egy mérkőzésen a legtöbb pontot, azaz 32 egységig jutott, illetve övé az egy találkozón a legtöbb hárompontost jegyző rekord is, nem kevesebb, mint nyolc alkalommal volt eredményes a hárompontos vonal mögül.

Wallace később Európában is tapasztalatot gyűjtött: a svájci BBC Troistorrents csapatánál is játszott, ahol szintén kiemelkedő pont- és lepattanó átlaga volt: előbbi 19, utóbbi 8,5. Legutóbb a francia Toulouse mezét viselte, innen érkezett Sepsiszentgyörgyre. Franciaországban mérkőzésenként átlagban 20 pontot szerzett és 5,6 lepattanót gyűjtött. Sydney ma már játszani fog az Energa Torun ellen, illetve a szombati Galaci Phoenix elleni bajnoki mérkőzésen is pályára lép.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.